Hederspris til Bjorvatn

Professor Kjetil Bjorvatn ved Institutt for samfunnsøkonomi har fått Norges Handelshøyskoles pris for fremragende lærerinnsats.

Rektor Jan I. Haaland delte ut prisen på 16 000 kroner og et silketrykk til Bjorvatn under immatrikuleringsseremonien på NHH i dag.

Bjorvatn uttrykte både stolthet, glede og ikke minst ydmykhet over å bli tildelt denne æren. Han oppfordret de nye studentene til å delta aktivt i forelesningene og for all del stille spørsmål når de ikke skjønner hva som står på tavla.

- Hvis ikke du skjønner det, kan du garantere at halvparten av salen heller ikke skjønner det. Så, selv om det ikke er enkelt å stille spørsmål blant 450 studenter i aud. max, så er det veldig verdifullt, både for studentene og foreleseren, sa prisvinneren.

En fremragende foreleser
I sin vurdering av kandidatene har komiteen vektlagt Bjorvatns svært gode pedagogiske og kommunikative evner. Han utmerker seg som en fremragende foreleser på alle nivå, noe som avspeiler seg i de gode kursevalueringene han får.

- Bjorvatn er flink til å integrere praktiske problemstillinger i undervisningen, noe som virker motiverende på studentene. Han er også meget tilgjengelig for studentene og tok i vår initiativ til å avholde oppsummeringsforelesninger for studentene på SAM 010, noe som ble veldig godt mottatt, heter det blant annet i komiteens begrunnelse.

Drar til Harvard
Rektor Haaland, som selv har hatt kontor tvers over Bjorvatn, sa under tildelingen at han har vært fascinert over alle studentene som har gått inn og ut av Bjorvatns kontor, spesielt når det nærmer seg eksamen.

Bjorvatn er en svært godt likt foreleser blant studentene og har tidligere fått studentenes foreleserpris, Bronsesvampen. Årets nye studenter får imidlertid ikke sjansen til å oppleve Bjorvatns prisbelønte forelesninger dette studieåret. I morgen reiser nemlig prisvinneren til Harvard for en ett år lang forskningstermin.


Kjetil Bjorvatn fikk i dag NHHs pris for fremragende lærerinnsats. (Foto: Paul S. Amundsen)

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE UTGAVE

Oppdatert: 21.02.2008 13:00
av Stig Nøra


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive