FT: På topp femti i første forsøk

Bjørn Helge Gundersen

I en ny Financial Times rangering kommer NHH og AFF inn blant de 50 beste i verden. - Dette er en debut vi kan være stolte av, sier AFF-direktør Bjørn Helge Gundersen.

13.05.2008 - Red.


NHH og AFF har for første gang tatt steget sammen og målt seg med verdenstoppen innen åpne videreutdanningsprogrammer. FT har plukket ut de 50 beste utdanningene i verden. NHH/AFF er på 49. plass.

- Det er veldig bra å være inne på lista. Dette er det første synlige resultatet av et tettere faglig og praktisk samarbeid mellom NHH og AFF. Det er ikke tvil om at vi står sterkere sammen enn hver for oss, sier Bjørn Helge Gundersen.

Harvard på topp

I verdens elitedivisjon finner vi, i følge Financial Times, skoler som Harvard Business School, Stanford University GSB og London Business School. Harvard troner på toppen for andre år på rad.

NHH/AFF er i en gruppe sammen med blant annet Stockholm School of Economics og Helsinki School of Economics.

- Det er et svært godt signal at vi er i samme sjikt som disse. Dette gir oss et godt utgangspunkt for å jobbe videre og å konkurrere med de store på kvalitet, sier dekan for Etter- og videreutdanning ved NHH, Willy Haukedal.

Financial Times Executive Education 2008. The top 50 open enrolment programme providers er en rangering av åpne deltidsprogrammer som ikke er gradsgivende. Eksempler på program som er er målt som en del av NHH/AFFs portefølje, er NHHs Kraftanalytikerstudium Solstrandprogrammet og AFF Yngre ledere. Noen av programmene er valgt ut til en nærmere spørreskjemaundersøkelse, bl.a. Solstrandprogrammet.

- Jeg er glad for å kunne rapportere at våre åpne program hevder seg i denne konkurransen, sier Gundersen.

Rangering Dekker Geografi Utgis
Global MBA De 100 beste fulltids MBA programmene Global Januar

Executive Education - Open programmes

Åpne deltidsprogrammer som ikke er gradsgivende Global Mai
Executive Education - Custom programmes Skreddersydde bedriftsinterne programmer Global Mai
Masters in Management Siviløkonom/ Master i økonomi og administrasjon Global (hittil kun Europa) September
Executive MBA Deltidsprogrammer som gir en MBA-grad Global Oktober
European Business Schools En samling av resultatene fra de fem rangeringene over Europa Desember