- Ikke overrasket over nedgang

NHH kommer på 44. plass i Financial Times' årlige samlerangering av de 75 beste handelshøyskolene i Europa. Det er en nedgang på 13 plasser. NHH-rektor Jan I. Haaland er ikke overrasket.

05.12.2011 - Redaksjonen


- Dette var som forventet. I 2010 var NHH med på fire av fem delrangeringer, i år har vi kun vært med på to. Det er hovedårsaken til at vi går nedover på listen. Jo flere av FTs rangeringer vi er med på og jo bedre vi gjør det på hver enkelt, jo høyere opp kommer vi i samlerangeringen, sier Haaland.

På grunn av kravene Financial Times stiller med hensyn til antall respondenter i spørreundersøkelsene, ble NHH kun kvalifisert til å delta i to rangeringer i år.

NHH har klatret jevnt og trutt på samlerangeringen European Business Schools de siste årene, fra 57. plass i 2007 til 31. plass i 2010. Sist NHH kun var med på to rangeringer kom høyskolen på 47. plass av 65.

Årets liste toppes av HEC Paris, med Insead og London Business School på plassene under. De tre har tronet på toppen de siste årene. Beste nordiske skole er Stockholm School of Economics på 19. plass. Copenhagen Business School kommer på 40. plass, som er en nedgang på 17 plasser.

European Business Schools oppsummerer fem delrangeringer Financial Times gjennomfører hvert år (se faktaboks under). I 2011 har NHH har vært med på rangeringen av de beste siviløkonomutdanningene (Masters in Management) og åpne, ikke gradsgivende programmer (Executive Education Open Programmes). På siviløkonomutdanningen kom NHH på 43. plass i verden, mens det ble en 19. plass i Europa for åpne, ikke-gradsgivende program.

Se hele rangeringen

Fakta:

European Business Schools bygger på fem ulike delrangeringer; Global MBA, Executive Education Open Programmes, Executive Education Custom Programmes, Masters in Management og Executive MBA. Rangeringene vektes relativt likt, men med en fordel for institusjonene som deltar i flere rangeringer.


Mer informasjon:
Rektor Jan I. Haaland, e-post: jan.haaland@nhh.no; tlf. 55 95 92 17/957 96 865
Informasjonssjef Asle Haukaas, e-post: asle.haukaas@nhh.no, tlf. 55 95 92 18/920 80 877


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive