Raftoprisen til Padre Melo fra Honduras

Raftoprisen 2015 tildeles Padre Melo som forsvarer ytringsfriheten i et av verdens mest voldeligste land.

28.09.2015 - Red.


Raftoprisen 2015 tildeles den honduranske presten, radioaktivisten og menneskerettighetsforkjemperen Ismael Moreno Coto, bedre kjent som Padre Melo.

Tildelingen er en anerkjennelse av hans bruk av media i forsvar av ytringsfrihet og grunnleggende rettigheter i et Honduras preget av ekstrem vold. Journalister, menneskerettighetsaktivister og andre utsettes for grov trakassering og dødstrusler, og det siste tiåret har drapstallene vært alarmerende høye. I denne situasjonen er Padre Melo en uredd stemme. Han arbeider målrettet for å undersøke og formidle årsakene til volden og overgrepene mot samfunnets sårbare grupper.

Thorolf Rafto

Raftostiftelsen ble etablert i 1987 for å minnes professor Thorolf Raftos arbeid og engasjement. Thorolf Rafto (1922-1986) var professor og foreleser i økonomisk historie ved NHH. Han inspirerte studenter og kolleger gjennom sitt engasjement for undertrykte, dissidenter og forfulgte. Raftos budskap var at alle har et ansvar for sine medmenneskers livsvilkår.

Raftostiftelsen deler ut Raftoprisen til personer og organisasjoner som står på frontlinjen i kampen for menneskerettigheter og demokrati.

Les mer på rafto.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive