NHH lanserer to nye lederutviklingsprogram

Lederutdanning for PPT og Executive master i ledelse er de nye studieprogrammene som etter- og videreutdanningen ved NHH nå lanserer.

05.03.2015 - Astri Kamsvåg


NHH i samarbeid med AFF vant nylig anbudskonkurransen om en ny nasjonal utdanning for ledere i Pedagogisk-psykologisk tjeneste som Utdanningsdirektoratet lyste ut. Første kull på begge de nye studieprogrammene starter høsten 2015.

Dette er det tredje programmet som NHH tilbyr gjennom direktoratet. De andre to er lederutviklingsprogrammene for rektorer og for barnehagestyrere.

Lederutdanning for PPT

- Tilbakemeldingene vi har fått fra rektorene og barnehagestyrerne som har gjennomført programmene, er veldig gode. De sier at de har stor nytte av det de har lært hos oss. At de får studiepoeng er en ekstra bonus. Derfor tok vi utgangspunkt i disse programmene da vi utviklet det nye lederutviklingsprogrammet for PPT-tjenesten, sier Birthe Kåfjord Lange, direktør for etter- og videreutdanningen ved handelshøyskolen.

Hun forteller at studiet for ledere i PPT-tjenesten tar utgangspunkt i reelle utfordringer som lederne står overfor. I lederrollen skal de avveie og prioritere ulike hensyn, krav og forventninger fra omgivelsene og ulike aktørgrupper som skole, barnehage, politi, BUP, foreldre, medarbeidere, og samfunnet ellers. Programmet legger vekt på både kunnskapsutvikling og ferdighetstrening for hver enkelt deltaker.

William Brochs-Haukedal, dekan ved NHH Executive utdyper: - Dualiteten i deltakernes rolle som både fagpersoner og ledere har utfordret NHH og AFF til i enda større grad å utnytte og utvikle samspillet mellom høyskolens styrker i ledelsesteori og AFFs kompetanse innen veiledning og personlig utvikling. Vi mener å ha utviklet et attraktivt program som deltakerne vil oppleve som lærerikt.

Søknadsfrist
15. mars er fristen for å søke opptak til lederutdanningen for PPT. Lederutdanningene for barnehagestyrere og for rektorer har samme søknadsfrist.

Executive master i ledelse

Det andre nye studietilbudet, Executive master i ledelse, er utviklet av NHH og er en skreddersydd påbygging til lederutviklingsprogrammene for rektorer, barnehagestyrere, ledere i Bergen kommune og ledere i PP-tjenesten. Påbyggingen gir totalt 60 studiepoeng, som til sammen gir en Executive master i ledelse på 90 studiepoeng. Innen ledelse tilbyr NHH nå altså både de åpne MBA-programmene (MBA i strategisk ledelse - MASTRA - og MBA i økonomisk styring og ledelse - MØST), og dette spesialiserte masterstudiet rettet mot mer definerte målgrupper.

- Studiet har vært på trappene lenge, og vi ser veldig frem til å starte opp til høsten, sier Birthe Kåfjord Lange. - Vi inviterer til informasjonsmøte om studiet 23. mars 2015, og søknadsfristen er 1. juni 2015. Påbyggingen gir deltakerne innsikt i hvordan de gjennom effektiv ledelse kan håndtere strategiske utfordringer. Også dette studiet gir 30 studiepoeng, sier hun.

Les artikkelen Framtida til NHH Executive stakast ut no (Paraplyen, januar 2015)

Les mer om NHH Executive


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive