Jan I. Haaland blir ny masterdekan

Professor og tidligere rektor, Jan I. Haaland, er utnevnt til ny dekan for masterstudiene ved NHH.

25.03.2015 - Astri Kamsvåg


Jan I. Haaland (59) blir også høyskolens Academic Director for CEMS, det ledende globale nettverket for lederutdanning.

- Jeg er veldig glad for at Jan I. Haaland er villig til å ta hovedansvaret for masterstudiene ved NHH i neste fireårsperiode. Han har lang administrativ erfaring og nyter bred tillit i alle fagmiljøene. Vi står foran mange viktige strategiske beslutninger, og vi trenger en leder som kan hjelpe oss å finne de beste løsningene for NHH, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Dekanstillingen er et åremål på fire år, og Jan I. Haaland overtar etter Kenneth Fjell i slutten av april 2015.

Ambisjoner

Norges Handelshøyskole har to masterstudier på fulltid: masterstudiet i økonomi og administrasjon og masterstudiet i regnskap og revisjon.

- Masterutdanningene er svært viktige for NHH, sier Jan I. Haaland. - Jeg ser fram til å bidra til å videreutvikle dem ytterligere.

Han utdyper: - NHH har ambisiøse planer for masterstudiene framover. Som et ledd i høyskolens strategi for internasjonalisering, omfatter planene blant annet tre nye internasjonale hovedprofiler med engelsk som undervisningsspråk på masterstudiet i økonomi og administrasjon: Economics, Finance og Strategic Management.

- Den nylig gjennomførte programevalueringen av masterutdanningen i økonomi og administrasjon legger et godt grunnlag for videreutvikling, sier Jan I. Haaland.

Foto: Helge Skodvin

Mandat

Dekanen leder programutvalget for masterutdanningen ved NHH. Utvalget har overordnet ansvar for kvalitetssikring av masterutdanningene og skal påse at de til enhver tid er faglig, pedagogisk og ressursmessig best mulig tilpasset nåværende og framtidige behov i arbeidsmarked og samfunn. Utvalget har også en rådgivende funksjon for NHH Executive i faglige spørsmål som gjelder masterutdanningstilbud på deltid.

Academic Director for CEMS

Jan I. Haaland blir også høyskolens Academic Director for det prestisjetunge CEMS-nettverket for internasjonal lederutdanning. Her er NHH eneste norske deltakerinstitusjon. CEMS-masterprogrammet er rangert som nummer tre på rankingen til Financial Times.

Funksjonen som Academic Director legges nå inn i masterdekanstillingen. Jan I. Haaland overtar som Academic Director etter Tor Aase Johannessen.

Bakgrunn Jan I. Haaland

- professor ved NHH
- valgt rektor ved NHH i perioden 2005-2013
- styreleder av Universitet- og høyskolerådet 2009-2013
- rådsmedlem i The European University Association 2009-2013
- styremedlem, NHH 2001-2005
- instituttstyrer ved Institutt for samfunnsøkonomi, NHH 1999-2001
- avdelingsstyreleder for Økonomisk avdeling, NHH, 1996-1998

Han har også deltatt i en rekke evalueringer av handelshøyskoler rundt om i verden gjennom The European Qualitiy Improvement System (EQUIS) som er et internasjonalt system for kvalitetssikring, forbedring og akkreditering av utdanningsinstitusjoner.

Les oppsummering av masterevalueringen som ble lagt fram for NHH-styret i februar (Paraplyen februar 2015).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive