Slutt for kopieringssentralen

1. august stenges dørene for godt etter 40 år.

27.05.2015 - Kristin Risvand Mo


Kopieringssentralen har i 40 år tilbudt kopi- og ferdiggjøringstjenester til NHHs ansatte og studenter. De siste årene har oppdragene blitt færre, og 20. juni 2015 legges sentralen ned.

Kopieringssentralen ble etablert som et hustrykkeri tidlig på 1970- tallet. Etter hvert som teknologien utviklet seg, og kopimaskinen tok over for offsetmaskinen, endret trykkeriet navn til kopieringssentralen. På det meste hadde trykkeriet tre ansatte som tok seg av små og store oppdrag for studenter og ansatte.

Økt digitalisering

De senere årene har imidlertid oppdragsmengden vært synkende, og inntektene lavere. Samtidig har det vært behov for å ruste opp både lokaler og maskinpark.

- Vi er i en situasjon der vi må tenke nytt om oppgavene vi gjør. Økt digitalisering gjør at det blir mindre behov for kopitjenester i fremtiden. Vi er ved et veiskille der vi enten må investere betydelig eller avvikle. Kostnadene ved å drive en egen kopieringssentral er såpass høye at NHH vil komme bedre ut med å kjøpe kopitjenester eksternt, sier Linda Rud, leder for Forskningsadministrativ avdeling.

Avtale til 1. august

En avtale med en ekstern leverandør om kopiering av kompendier, eksamenspapirer og andre større kopieringsoppdrag skal være klar til 1. august. For småkopiering kan NHHs kopieringsmaskiner benyttes.

- For å sikre en avtale som er tilpasset NHHs ønsker om leveringstid, priser og kvalitet har vi involvert både instituttene og studentene i å utforme anbud, sier økonomisjef Klas Rønning.

Fra 20. juni vil Seksjon for eiendomsforvaltning ta over bestilling av kopipapir, brevpapir og konvolutter. Som før vil Biblioteket håndtere opphavsrettigheter, mens IT-avdelingen vil ta seg av brukerstøtte for NHHs kopieringsmaskiner.

Solveig Føleide (65) går av med avtalefestet pensjon 1. september. (Foto: Astri Kamsvåg)

De to ansatte

For Kopieringssentralens to ansatte, Odd Erik Arnesen og Solveig Føleide, skilles veiene. Odd Erik Arnesen blir tilknyttet Seksjon for eiendomsforvaltning og skal inngå i ordinær vakttjeneste.

Solveig Føleide (65) går av med avtalefestet pensjon 1. september.

- Jeg begynte å jobbe på NHH i 1984, i trykkeriet som det den gang het. Det ble senere utvidet med kompendieutsalg. Jeg synes det er synd, men det ligger i tiden. Alle oppgaver gjøres fremdeles her, men mengden har gått ned. Nå har jeg jobbet ved NHH i 30 år og er klar for en ny tilværelse som pensjonist, sier Solveig Føleide.

Praktisk informasjon

Tjeneste

Beskrivelse

Kontaktinformasjon

Masteroppgaver

Kopieringssentralen tilbyr kopiering og innbinding for oppgaver som leveres inn i vårsemesteret. Fra høsten 2015 legges det opp til elektronisk innlevering av alle masteroppgaver. Studenter som ønsker en innbundet variant kan benytte avtalen som NHHS inngår med ekstern leverandør.

Hilde Strømme, tlf 55 95 93 77. E-post: eksamenskontor@nhh.no

Kopiering for NHHS

NHH bistår NHHS i å utforme en avtale for kopiering som dekker studentgruppenes behov. NHHS får ansvar for å drifte avtalen videre.

Infoansvarlig Marius Ebbesen, tlf 982 69 000

E-post: Info@nhhs.no

Kompendier

Kompendier skal kopieres hos ekstern leverandør.

Opphavsrettigheter avklares med biblioteket.

Instituttene vil bli informert direkte om det praktiske rundt kopiering av kompendier.

Morten Skaar, tlf. 55 95 94 96), Fredrik Kavli, tlf. 55 95 94 79. E-post:

opphavsrett@nhh.no

Kopipapir, brevark og konvolutter

Seksjon for eiendomsforvaltning håndterer bestilling og lager.

E-post: teknisk@nhh.no

Kopimaskiner

NHH har en rekke maskiner tilgjengelig. Maskinene med størst kapasitet plassert nederst i høyblokken.

IT-avdelingens brukerstøtte E-post: hjelp@nhh.no


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive