NHH utvikler norsk sjømatnæring

NHH er partner i The Seafood Innovation Cluster som nettopp har fått status som Norwegian Centre of Expertise.

22.06.2015 - Red. Foto: Helge Skodvin


NHH skal bidra i utviklingen av norsk sjømatnærings kunnskapsplattform. Som et ledd i arbeidet med å etablere utdanningsveier tilpasset næringens behov, har høyskolen planer om å utvikle en MBA.

- The Seafood Innovation Cluster er viktig for NHH fordi klyngen representerer en næring med stort potensiale og mange utfordringer. Næringen driver globalt, men har sitt sentrum i Bergen. Status som Norwegian Centre of Experise betyr at klyngen får tilført ressurser til forskning og utvikling. Neste steg er Global Centre of Expertise, uttaler rektor Frøystein Gjesdal som sitter i styret i klyngen.

Professor Stein Ivar Steinshamn ved Institutt for foretaksøkonomi representerer NHH i klyngens ressursgruppe.

Støtter næringer med stort potensiale
Klyngene som får status som Norwegian Centre of Expertise (NCE) består av bedrifter og kunnskapsmiljøer som er internasjonalt orienterte og har stort potensial for videre vekst basert på innovasjon, økt samarbeid, internasjonalisering, forskning og utvikling. Disse miljøene skal ha stort potensial for å bli sentrale vekstmotorer for norsk økonomi. Målet med NCE er å støtte næringsmiljøer som har store muligheter for vekst.

Sjømataktørene og utdannings- og forskningsmiljøene forenes
Sjømatbedriftene har store forventninger til NCE-programmet som skal spisse innsatsen for å fremme samarbeid og innovasjon i hele landet. Kunnskap er en grunnleggende innsatsfaktor for bærekraftig vekst i næringen. Klyngen har klart å de samle toneangivende sjømataktørene og de ledende marine utdannings- og forskningspartnere til å ta et felles ansvar for å utvikle sjømatnæringens kunnskapsplattform, sier klyngens styreleder Einar Wathne.

NHH tilbyr allerede to studier rettet mot ansatte i sjømatnæringen:

Les artikkelen Ny mulighet: Seafood MBA på kyst.no.

Gå til nettsiden til The Seafood Innovation Cluster


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive