Her er NHH-studentene som skal gjøre Norge mer effektivt

Det første kullet fra NHH Executive sitt MBA-program i offentlig revisjon presenterte sine masteroppgaver 27. mai, etter et to år langt studieløp.

16.06.2015 - Eirik Berger. Foto: Hallvard Lyssand


Norges Kommunerevisorforbund og Riksrevisjonen er oppdragsgiverne bak programmet.

- Det er svært positivt å se at vi har fått gjennom det første kullet i offentlig revisjon, sier Per Olav Nilsen, styreleder i Norges Kommunerevisorforbund (NKRF).

Hans medlemmer har nå med seg i bagasjen kunnskap fra kurs i offentlig styring, effektevaluering, budsjettering og regnskapsføring, offentlig rett og offentlig revisjon.

- Det fine med dette programmet er at det retter seg både mot revisorer som arbeider i det offentlige og mot revisjonsselskaper som gjennomfører revisjon for det offentlige. Det er et innholdsrikt program med kunnskapsrike forelesere. Gjennom tilbakemeldinger og evalueringer fra deltakerne, ser vi også at deltakerne gjennomgående er veldig fornøyde, sier Nilsen.

Presenterte masteroppgaven: Kathrine Moen Bratteng, Tone Mjørud og Morten Nordberg presenterer sin masteroppgave om helsetjenester i Norge.

Viktig for Riksrevisjonen

Sjef i Riksrevisjonen, Per Kristian Foss, var også til stede på presentasjon av masteroppgavene og feiringen senere på kvelden. Han så frem til å se hva slags kunnskap hans ansatte kunne ta med seg tilbake til Riksrevisjonen.

- Det er klart at kunnskapen våre ansatte får gjennom dette studiet er viktig for oss. Det kommer stadig nye revisjonsstandarder internasjonalt som vi må holde oss a jour på. Det kan være krevende, og krever metodisk nytenkning. Da er det godt å ha en slik mastergrad i bunn, for å gjøre tilpasningen til nye krav innen offentlig revisjon enklere, sier Foss.

Studiet skal gi deltakerne økt kompetanse innen offentlig revisjon, og gjennom dette også bedre den offentlig forvaltningen og effektivisere offentlig ressursbruk.

- De siste 10 til 15 årene har blant annet forvaltningsrevisjon kommet som et mer og mer aktuelt tema innen offentlig revisjon. Denne typen revisjon krever en bredere sammensetning av ekspertise og utdanningsbakgrunn. Etterutdanning og MBA-oppgavene våre ansatte har skrevet er viktig av denne grunnen, sier Foss videre.

Revisortopper: Per Olav Nilsen, styreleder i Norges Kommunerevisorforbund (NKRF) og Per Kristian Foss, sjef i Riksrevisjonen overvar alle presentasjonene.

Godt fornøyde

Førsteamanuensis Karl R. Pedersen fra NHH har vært faglig ansvarlig for programmet. Han har hatt fokus på den akademiske siden av offentlig revisjon.

- Studiet skal bidra til en akademisering av faget og gi deltakerne økt forståelse og nye perspektiver på jobben de er satt til å gjøre. Det er i utgangspunktet bredt anlagt med innsalg av samfunnsøkonomi, effektevaluering, regnskap og juss før det spisses direkte inn mot revisjon - både forvaltningsrevisjon og regnskapsrevisjon, sier Pedersen.

Han har inntrykk av at det første kullet er godt fornøyde med studiet.

- Mange har tilegnet seg kunnskaper de ganske raskt kunne anvende i jobbsammenheng, og jeg regner med at disse kunnskapene vil gi seg økt utslag ved planlegging av nye revisjoner.

Han ønsker å understreke at studiet ikke bare er relevant for revisorer.

- Alle som arbeider med spørsmål knyttet til administrasjon og forvaltning av offentlige midler vil ha glede av det, sier han.

Ledige plasser til høsten

MBA-studiet har vart i to år, og er spesialdesignet for medlemmene i Norges Komunerevisorforbund og de ansatte i Riksrevisjonen. Studiet er også åpent for andre. Studiet skal gi faglig påfyll om god offentlig forvaltning og effektiv offentlig ressursbruk.

Til høsten starter en ny runde med masterprogrammet, og det er fortsatt ledige plasser.

Les mer om MBA-programmet i offentlig revisjon på nhh.no.

Første kull: Deltakerne på det første kullet fra NHH Executive sitt MBA-program i offentlig revisjon.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive