Økonomi og administrasjon inn i ingeniørutdanningen

I dag signerte rektorene ved Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen og NHH en samarbeidsavtale om ingeniørutdanning.

14.01.2015 - Astri Kamsvåg


- Vi tror det vil være støtte for sivilingeniørutdanningen i Bergen at de også skal ha kurs i økonomi og administrasjon, sier rektor Frøystein Gjesdal. I første omgang ligger det an til at Handelshøyskolen vil tilby kurs til høyskolen eller universitets egne sivilingeniørutdanninger.

På sikt ser vi for oss at sivilingeniørutdanning innen industriell økonomi kan bli en realitet i Bergen om tre-fire år. Studier innen industriell økonomi tilbys i dag ved NTNU, Universitet i Ås, Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger, og er et av landets mest prestisjetunge studier.

- Det er et veldig populært studie hvor de flinkeste studentene begynner. Norges Handelshøyskole i Bergen har det tyngste økonomimiljøet i landet, mens vi er gode på teknologi. Jeg har troen på at vi skal få til et slikt samarbeidsprosjekt, sier uttaler Ole-Gunnar Søgnen til Bergens Tidende.

Etter hvert vil NHH vurdere å tilby egne masterprogrammer til ingeniørstudenter. - Spesialisering i energi er et opplagt eksempel, sier Frøystein Gjesdal.

Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen, Uni Research, Christian Michelsen Research og Norges Handelshøyskole har under klyngesamarbeidet Science City Bergen arbeidet systematisk for å styrke sivilingeniørutdanningen i regionen.

Les Frøystein Gjesdals blogginnlegg: Sivilingeniør NHH

Les mer på nettsiden til Høgskolen i Bergen

Les mer i Bergens Tidende: Vil ha nytt elitestudium i Bergen (krever innlogging)

Ole-Gunnar Søgnen, Dag Rune Olsen og Frøystein Gjesdal
Ole-Gunnar Søgnen, Dag Rune Olsen og Frøystein Gjesdal signerer samarbeidsavtalen.
Foto: Nina Samnøy, Høgskolen i Bergen
Ole-Gunnar Søgnen, Dag Rune Olsen og Frøystein Gjesdal har signert
Foto: Nina Samnøy, Høgskolen i Bergen

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive