"Fusjonsekspert advarer mot speed-dating i UH-sektoren"

Struktur: NHH-direktør Nina Skage mener at det er helt feil å tvinge gjennom fusjoner blant universiteter og høgskoler. - Det er ikke noe godt utgangspunkt for en vellykket fusjon, sier hun i nettavisen Khrono 22. januar 2015.

22.01.2015 - Astri Kamsvåg


Nina Skage mener at jakten på partnere som foregår blant landets universiteter og høgskoler fram mot tidsfristen 1. februar er forhastet.

- Presset for å fusjonere er stort, men jeg savner den strategiske diskusjonen og begrunnelsen for å slå seg sammen. Nå brukes det masse tid og krefter på å finne fusjonspartnere for fusjonenes egen skyld. Det er ikke et godt utgangspunkt for gode prosesser, sier hun.

Etter at Nina Skage kom til universitets- og høgskolesektoren har hun opplevd en ganske annen verden enn i næringslivet. - […] Det er utrolig mange flotte og kompetente folk i denne sektoren, og de tenker litt annerledes enn i næringslivet. Her stilles det flere spørsmål, samt gode debatter og motforestillinger kommer opp i større grad, sier hun.

Nettavisen Khrono er en uavhengig nyhetsavis for alle som er interessert i høyere utdanning og forskning. Avisen er eid av Høgskolen i Oslo og Akershus og gis ut av et eget styre.

Les saken på khrono.no

Les NHH vil ta nasjonalt ansvar i Paraplyen (november 2014)

Foto: Khrono: Skjalg Bøhmer Vold

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive