NHH Bulletin med nytt nummer

Årets første utgave av NHH Bulletin er nå ute.

08.04.2015 - Sigrid Folkestad


Les NHH Bulletin nr. 1/2015 på issuu (pdf)

I denne utgaven presenteres blant annet en studie som finansforsker Konrad Raff har gjennomført - en artikkel som har blitt omtalt i en rekke internasjonale medier. I artikkelen «Knighthoods, damehoods and CEO behaviour» viser Konrad Raff (foto) og forskerkollega Linus Siming at titler som «sir» og «dame» er så forlokkende for toppsjefer at de gjerne ofrer bedriftens overskudd.

Konrad Raff

NHH Bulletin tar også opp en sak som er svært aktuell for både revisorer og kunder. Revisor påtar seg ofte også rådgivningsoppdrag for revisjonskunder. Mange er kritiske til dette, men forskning viser at det er tynt grunnlag for å fastslå at revisjonskvaliteten svekkes når det også leveres rådgivning. Det mener professor Aasmund Eilifsen.

- Likevel kan investorer være bekymret når det leveres mye rådgivning til revisjonsklient, spesielt hvis dette medfører kritikk fra reguleringsmyndigheter og andre, sier Eilifsen.

Divisjonsdirektør Hannah Cook og Arne Beek, ansvarlig for DNBs lederutviklingsaktiviteter.

«DNB tok strategisk grep rundt 1 400 ledere». Dette er overskriften på saken om AFFs rolle i samarbeidet med DNB, som i fjor startet et svært omfattende ledergruppeutviklingsprogram for samtlige ledergrupper i konsernet.

Professor Inger G. Stensaker og postdoktor Arnt Ove Hopland.

Om lag 10 000 lokalpolitikere sitter i disse dager og regner på tap og vinst ved kommunesammenslåing. NHH-forskere mener offentlig sektor har noe å lære av fusjonsforskingen, som viser hvorfor så mange mislykkes.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive