Vedtok handlingsplan for internasjonalisering

NHH (Arkivfoto)

Nettprosjekt, fremtidig struktur i høyere utdanning og handlingsplan for internasjonalisering stod på dagsorden på styremøtet 11. september 2014.

16.09.2014 - Kristin Risvand Mo


NHHs handlingsplan for internasjonalisering er utarbeidet av Internasjonalt utvalg med prorektor Sunniva Whittaker i spissen.

Planen omfatter konkrete tiltak for å utvikle NHHs arbeid med blant annet internasjonal rekruttering, mobilitet, studentutveksling og integrering av fagstab.

Planen ble svært godt mottatt av styret, som ba om en prioritering av tiltakene til neste styremøte i oktober.

Nye nettsider

Styret ble orientert om status for arbeidet med NHHs nye nettsider.

Nettprosjektet ble formelt etablert med en styringsgruppe i januar, og innkjøpet ble lagt ut på anbud i februar. Etter planen skal anbudsprosessen blir avsluttet i løpet av november 2014.

Internt vil det omfattende arbeidet med å bygge opp nye nettsider starte opp i september, der første prioritet er å få plass den interne organiseringen av prosjektet.

Nettprosjektet omfatter kjøp og oppsett av ny publiseringsløsning for interne og eksterne nettsider (nhh.no, Innsiden, Paraplyen, blogger m.m.), utvikling av innhold og etablering av en ny driftsmodell.

Blant målene er å få mer fornøyde brukere, løfte frem forskningen på en bedre måte og få en kvalitet på innholdet som støtter opp under NHHs ambisjoner innen utdanning, forskning og formidling.

Styret støttet planene og ba om å bli orientert om den videre prosessen i forbindelse med budsjettarbeidet for 2015.

Oppdatert om struktur

NHH er bedt om å komme med innspill til den fremtidige strukturen for høyere utdanning.

Les mer i Paraplysak fra august.

NHH sender flere representanter fra styret, rektoratet, administrasjonen og fagforeningene til et dialogmøte med Kunnskapsministeren i Stavanger 25. september. I etterkant av dette vil NHH utarbeide et lengre svarbrev til KD.

Et notat som oppsummerer NHHs ståsted, ble sendt til Kunnskapsdepartementet (KD) 3. september, etter en ekstraordinær styrebehandling 26. august.

Ann-Mari Haram, som er prosjektleder for det internasjonale karrieresenteret ICC, stod for det faglige innslaget i styremøtet.

Styret vedtok i juni å etablere senteret permanent fra 1. januar 2016.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive