Personalmelding om lokale lønnsforhandlinger 2014

NHH (Arkivfoto)

Det er nå avtalt tidsplan for årets lokale forhandlinger ved NHH. Tjenestemannsorganisasjonene vil informere sine medlemmer om frister for å søke lønnsopprykk. In English

18.09.2014 - Red.


Ved de sentrale forhandlingene per 1. mai 2014 var partene enige om at det skal føres lokale forhandlinger innenfor en samlet økonomisk ramme på 1, 75% av lønnsmassen. Den totale potten for NHHs del utgjør i år kr. 3 824 238.

Fordelingen av potten er drøftet mellom partene og vil bli fordelt proratarisk i forhold til lønnsmasse. Dette innebærer en fordeling på 60, 38% til forsknings- og undervisningsstillinger og 39,62% til tekniske-/administrative stillinger.

I tillegg har arbeidsgiver, etter avtale med de tillitsvalgte tilført potten kr 215 000. Dette beløpet er øremerket forsknings- og undervisningsstillinger. Det presiseres at tilskuddet til potten er en ordning som ikke vil skape presedens for senere lønnsoppgjør.

Det er innsats og resultater de siste to år som skal legges til grunn ved de individuelle vurderingene.

Generelt gjelder det at ansatte som har fått sin lønn vurdert innenfor de siste seks måneder før 1.8.2014, ikke vil bli vurdert i årets lokale lønnsforhandlinger, med mindre særlige forhold tilsier noe annet.

Sentrale føringer /prioriteringer

I den nye Hovedtariffavtalen, pkt. 2.3.3 er det gitt føringer om at likelønn skal ivaretas.

Arbeidstakere som har permisjon med lønn omfattes av forhandlingene, og skal vurderes lønnsmessig. Dette gjelder også arbeidstakere som før virkningstidspunkt 1. august 2014 har gjeninntrådt etter foreldrepermisjon uten lønn, jf. arbeidsmiljøloven § 12-5, eller omsorgspermisjon uten lønn, jf. fellesbestemmelsene § 20 nr. 7.

Lokale føringer/prioriteringer

Alle kriterier i NHHs lønnspolitikk, jfr. pkt. 2.2, 3.2.2 og 3.2.3 skal vektlegges i lønnsforhandlingene. For ansatte med lederoppgaver skal, i tillegg, pkt. 3.3 vektlegges.

For tekniske/administrative stillinger skal også dokumentet «Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav for T/A stillinger» legges til grunn ved vurdering av stillingskode.

Partene har drøftet om enkelte kriterier i NHHs lønnspolitikk skal vektlegges spesielt i årets lokale forhandlinger.

For forsknings- og undervisningsstillinger skal ingen kriterier vektlegges spesielt. Ansatte skal gis en helhetlig vurdering basert på:

Gode resultater innenfor forskning, undervisning og formidling. I tillegg vil faglig engasjement som bidrar til fagmiljøets og NHHs beste vektlegges.

For ansatte i teknisk/administrative stillinger skal følgende kriterier i NHHs lønnspolitikk pkt. 3.2.3. vektlegges spesielt:

• Innsats, dyktighet og resultatoppnåelse
Samarbeidsevne og serviceinnstilling

Sluttføring og kunngjøring av forhandlingene.

Lønnsforhandlingene vil være gjennomført innen 31.10.2014. Etter at protokollen er underskrevet av begge parter vil de som har fått lønnsopprykk bli tilskrevet, samtidig som det blir gitt en generell orientering om resultatet av lønnsforhandlingene i Paraplyen.

Partene er enige om at ledere med personalansvar informerer sine ansatte om de individuelle forhandlingsresultatene.

Virkningsdato for lønnsopprykk er 1. august 2014.

Lokal lønnspolitikk

Stillingsinnhold og kvalifikasjonskrav for teknisk-administrative stillinger

Hovedtariffavtalen i staten


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive