Karin Thorburn 50 år

Professor Karin Thorburn

Professor Karin Thorburn ved Institutt for Finans fyller 50 år i dag, mandag 15. september.

15.09.2014 - Red.


Karin Thorburn ble ansatt som professor ved NHH i 2009. Hun har bachelorgrad i economics og PhD-grad i finans fra Stockholm School of Economics. I perioden 1998-2009 var hun ansatt ved Tuck School of Business at Dartmouth College i USA.

Forskningen hennes fokuserer på oppkjøp, konkurs, børsnotering, restrukturering av selskaper, eierskapsstyring og miljøansvarlige investeringer og er publisert i høyt rangerte akademiske tidsskrifter som Journal of Finance, Journal of Financial Economics, Journal of Corporate Finance, Journal of Financial and Quantitative Analysis og Journal of Environmental Economics and Management. Hun underviser i NHHs masterstudium og PhD-program i finans, i AFAs påbyggingsstudium i corporate finance og i MBA-programmet ved Tuck.

Karin har et bredt akademisk nettverk, presenterer jevnlig arbeidene sine på de store akademiske finanskonferansene og er ofte invitert til å gi forskningsseminarer. Hun er styremedlem i European Finance Association; Research Fellow ved Center for Corporate Goverance, Tuck School, Dartmouth; Research Affiliate ved Center for Economic Policy Research (CEPR) i London; Research Associate ved European Corporate Governance Institute (ECGI) i Brüssel; medlem av Scientific Advisory Board ved European Center for Corporate Studies (ECCCS) i Lille, Belgia; Scientific Advisory Board ved Centre for Finance ved Gøteborg universitet; International Advisory Board ved Hanken School of Economics, Helsinki; Academic Advisory Council for US Turnaround Management Association (TMA) og associate editor i Journal of Corporate Finance. I tillegg er hun styremedlem i Nordea Bank Norge ASA.

Karin er ofte sitert i media, og har de siste årene vært en aktiv formidler av forskning på likestilling og kvinnekvotering i bedriftsstyrer, både i skandinaviske og internasjonale sammenhenger. Hun har vært med på å sette NHH på det internasjonale kartet gjennom omfattende mediedekning og blant annet vært sitert i Financial Times, US News og store nordiske aviser. Hun har videre presentert arbeidet sitt for myndigheter og praktikere i inn- og utland og er medredaktør for antologien "Yrke, karriär och lön: Kvinnors och mäns olika villkor på den svenska arbetsmarknaden", som vil bli utgitt til i høst som del av en svensk offentlig utredning (SOU). Hun har også bidratt på NHH-arrangementer som Vår- og Høstkonferansen og Jentedagen.

Karin har utrolig høy arbeidskapasitet og er en viktig drivkraft på Institutt for Finans. Hun er inspirerende og morsom å jobbe med. Hun er også inkluderende og støttende, ikke minst for yngre medarbeidere på instituttet. Karin er en sprek 50-åring; hun er glad i fjellturer og løpeturer og holder høyt tempo med det meste!

Venner og kolleger ved NHH gratulerer med dagen!


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive