Aksel Mjøs 50 år

Førsteamanuensis Aksel Mjøs ved institutt for finans fylte 50 år 25.mars.

25.03.2014 - Red.


Aksel Mjøs ble siviløkonom ved NHH i 1987 og disputerte for doktorgraden ved samme sted i 2007. I tillegg har han AFA-graden (Autorisert Finansanalytiker) og en Master of Science-grad fra London Business School. Før han startet doktorgradsstudiene var han administrerende direktør for DnB Kapitalforvaltning. Han har også blant annet vært ansatt i Morgan Stanley Investment Banking (London) og Vital Forsikring.

Aksels forskning fokuserer på selskapers gjeld og finansielle institusjoner, inkludert finansiering av oppstartsselskaper og sammenhengen mellom banker og bedriftslåntakere. Han er NHHs koordinator for Finans|Bergen, et partnerskap mellom NHH og finansnæringen i Bergen. Han underviser i AFA-studiet i NHH Executive, og er i tillegg styreformann i Kavlifondet.

Aksel er en høyt verdsatt og godt likt kollega. Han er samfunnsengasjert, har høy arbeidskapasitet og mange jern i ilden, og med lang erfaring fra både næringslivet og akademia er han en populær foredragsholder og samarbeidspartner på og utenfor NHH. Og - ikke minst - han tar seg alltid tid til et smil og en prat.

Venner og kollegaer ved NHH gratulerer med dagen!


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive