Verdenskjente atferdsøkonomer til NHH

Hvorfor er atferdsøkonomi viktig for økonomer? Det er temaet når forskerne og forfatterne Uri Gneezy og John A. List kommer til NHH onsdag 29. januar.

22.01.2014 - Red.


Gneezy og List er blitt kåret av Forbes Magazine til to av verdens mektigste samfunnsøkonomer. Sammen har de skrevet boken "The Why Axis: Hidden Motives and the Undiscovered Economics of Everyday Life", som avdekker hva som motiverer mennesker, og hvilke insentiver som kan endre menneskers atferd.

Den 29. januar kommer de til NHH for å forklare hvorfor atferdsøkonomi er nødvendig for fremtidens økonomer. Tittelen på arrangementet er "Life is a lab: Why behavioral science is key to the success of Obama and Google".

I tillegg til et foredrag fra Gneezy og List, vil NHH professorene Alexander Cappelen og Bertil Tungodden holde innlegg. Det vil også bli en debatt om økonomistudentene lærer nok atferdsøkonomi.

I dette panelet sitter Gneezy, List, NHH- professor Thore Johnsen og administrerende direktør i PwC, Håvard S. Abrahamsen.

Bakgrunnen for arrangementet er Utdanningskvalitetsprisen som NHH professorene Alexander Cappelen og Bertil Tungodden mottok i desember 2013 for sin forskningsbaserte undervisning.

Fakta om arrangementet

Dag: Onsdag 29. januar

Tid: 16.15-18.00

Sted: Aulaen på NHH

Påmelding: Til presse@nhh.no innen mandag 27. januar klokken 12.

Mer informasjon:

Kommunikasjonssjef Kristin Risvand Mo, E-post: kristin.mo@nhh.no, Telefon: 55 95 96 61 Mobil: 915 99 661

Kommunikasjonsrådgiver Torill Sommerfelt Ervik, E-post: torill.ervik@nhh.no, Telefon: 55 95 96 93. Mobil: 415 67 086


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive