Tungt redaktørverv til Cappelen

Alexander W. Cappelen (Foto: Siv Dolmen)

Alexander W. Cappelen er nylig blitt utnevnt til associate editor i det prestisjetunge tidsskriftet Management Science. Fra før sitter også Bertil Tungodden som associate editor i tidsskriftet.

06.08.2014 - Martin Hoang Nguyen


Management Science er et av de ledende tidsskriftene innen management-litteraturen, og har et bredt nedslagsfelt, som finans, markedsføring, strategi og samfunnsøkonomi.

- Management Science er det tidsskriftet som har stor gjennomslagskraft fordi det blir hyppig lest og er mye sitert, forteller Cappelen.

Tidsskriftet står på NHHs bonusliste. Det betyr at NHH-forskere som publiserer i tidsskriftet får 80 000 kroner i publikasjonsbonus fra høyskolen.

Som associate editor, vil Cappelen være en del av et redaktørkollegium som har ansvaret for fagområdet atferdsøkonomi og eksperimentell økonomi. Hans jobb er å vurdere om kvaliteten på innsendte fagartikler er gode nok til videre vurdering av fagfeller, før det eventuelt blir publisert i tidsskriftet.

- Et slikt verv gir et stort innblikk i hvordan fagfeltet utvikler seg, samt en mulighet til å påvirke hvilken retning fagfeltet går i.

Fjær i hatten til forskergruppen

Fra før sitter også Bertil Tungodden som associate editor i tidsskriftet, noe han har gjort siden 2012. Forskergruppen The Choice Lab ved institutt for samfunnsøkonomi har de siste årene publisert en rekke forskningsartikler som har fått internasjonal oppmerksomhet.

- Det at jeg nå også har blitt spurt viser at vi har klart å etablere et solid miljø innen atferdsøkonomi og eksperimentell økonomi og at NHH har lykkes med å bli synlige i fagfeltet gjennom publikasjoner og konferanser. Det er en fjær i hatten for hele forskergruppen, avslutter Cappelen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive