Vant konkurranse i konjunkturanalyse

Masterstudent i finans, Andreas Aure, vant førsteprisen i «den store konjunkturanalysekonkurransen» som ble gjennomført for første gang i dette kurset i finansiell økonomi.

30.04.2014 - Lisbeth Heilund


Konjunkturanalysene har gått over tre måneder, der studentene i hver av disse månedene blant annet har predikert opp- og nedganger i oljefondets verdi, boligpriser og hovedindeksen på Oslo Børs.

De 150 studentene som deltar på kurset, ble delt inn i 40 grupper for å delta i konkurransen. Andreas jobbet som praktikant i den norske ambassaden i Japan og kom tilbake til NHH i februar. Siden han kom så seint tilbake i semesteret, deltok han i konkurransen uten å være med i en av disse gruppene.

- Det var jo fint å kunne bli med i konkurransen selv om jeg ikke rakk å bli med i en gruppe, sier han. Da styrer en måten å jobbe på helt selv.

Han har aleine utklasset de 40 gruppene som var med i konkurransen.

Professor Gernot Doppelhofer holder kurset FIE 403 sammen med studentassistent og PhD-student Ole-Petter Moe Hansen.

Moe Hansen forteller at 21. og 22.mai skal de gjennomføre et eksperiment med studentene, også dette for første gang i dette kurset. Da skal studentene gjøre konjunkturanalyse enkeltvis, for så å bli satt sammen i grupper for å diskutere seg frem til noen felles prediksjoner. Her vil studentene også få betalt. Moe Hansen er veldig spent på hva som kommer ut av dette eksperimentet.

Masterstudent Andreas Aure sammen med professor Gernot Doppelhofer (bak t.v) og studentassistent og PhD-student Ole-Petter Moe Hansen.
Foto: Torill Sommerfelt Ervik

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive