På vinnerlaget i case-konkurranse

NHH-student Mathea Grønseth Hübert deltok på det globale laget i en case-konkurranse ved University of Washington rett før påske. Laget hennes vant like godt hele konkurransen.

23.04.2014 - Lisbeth Heilund


GBCC (Global Business Case Competition) er en årlig konkurranse som foregår ved University of Washingtons Foster School of Business. Rundt 50 studenter fra hele verden deltar på dette store arrangementet.

Nike Inc. gjennom 15 år

Årets case hadde tittelen "Nike Inc- Sustainability and Labor Practices 1998-2013". Laget fikk 48 timer på oppgaven før de skulle fremføre den for to ulike juryer som bestod av ansatte fra store, kjente og internasjonale selskaper. Starbucks, Russell Investments og The Boeing Company var blant bedriftene som stilte med jurymedlemmer.

Hva handlet caset deres om?
- Caset handlet om Nike Inc. de siste 15 årene, og arbeidet og utviklingen hva angår å produsere mer bærekraftige produkter, og om arbeidsforhold for alle arbeidere tilknyttet produksjon av Nike-produkter gjennom hele verdikjeden. Caset var snevret inn til å gjelde produksjon av collegeklær (klær produsert med lisens av hovedsakelig amerikanske skoler)

Det er første og eneste gang på 16 år at det globale laget har vunnet konkurransen.

Laget var sammensatt av fire studenter fra Chinese University of Hong Kong, Florida State University, the University of Washington og NHH. Etter en innledende runde gikk laget videre til finale mot University of Hong Kong (Kina), Concordia University (Canada) og University of Melbourne (Australia).

NHH-deltakelse neste år?

Siden Mathea var med på det globale vinnerlaget i år, betyr det at NHH blir invitert til å stille med et eget lag i konkurransen til neste år.

Hva tror du dette betyr for andre NHH-studenter?
- Rent praktisk betyr det at NHH blir invitert som skole neste år, og at skolen kan sende et lag med fire studenter til å delta på det ukeslange arrangementet. Det er kun vinnerlagets skoler som blir invitert tilbake påfølgende år. Jeg håper dette kan være med på å øke NHH studenters interesse for å delta i slike frivillige faglige arrangementer, sier Mathea.

- Min erfaring er at slike konkurranser er spennende, lærerikt og sosialt men også faglig stimulerende og arbeidsrelevant for studenter, avslutter hun.

Mathea Grønseth Hübert med førsteprisen fra case-konkurransen i Washington.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive