Fullførte det 14. forkurset til Gründerskolen

Forkurs tilGründerskolen 2014 (Foto: Gründerskolen)

I helgen ble det 14. forkurset til Gründerskolen avsluttet. I tillegg til fore-lesninger av gründere, presenterte deltakerne sine analyser og rapporter.

28.04.2014 - Red.


Siden januar har de 26 deltakerne jobbet sammen med virkelige gründerbedrifter, som de har analysert og skrevet forretningsplaner for.

Årets bedrifter, fem i tallet, var svært ulike, fra tidligfase entreprenører med avanserte løsninger for en enklere sammenkobling av oljerør på havbunnen, til en ny type agn som skal gjøre linefiske mer effektivt, og dermed øke fangstene.

Positive tilbakemeldinger

Når de potensielle bedriftene kontaktes noen måneder før forkurset starter, gir de ofte uttrykk for tvil om at NHH-studenter kan forstå hva produktene deres er, og langt mindre at de vil være i stand til å analysere dem med henblikk på å lage en forretningsplan.

Det ligger mye arbeid bak rapportene, og tilbakemeldingene fra bedriftene er hvert år utelukkende positive. Det er ikke sjelden at noen bedrifter får en "aha-opplevelse" ved å lese studentrapportene.

Forkurs, Gründerskolen 2014
Gruppene hadde gjort solid research for oppgavene.

Utenlandsopphold

Gründerskolen ble opprinnelig opprettet for studentene ved Institutt for Informatikk ved Universitetet i Oslo i 1999, og utviklet seg etter hvert til et samarbeid mellom Senter for Entreprenørskap ved UiO og en rekke universiteter og høyskoler over hele landet.

Opplegget innebærer at studentene etter forkurset, reiser utenlands for å være interns i gründerbedrifter, og de kan i utgangspunktet velge mellom opphold i San Francisco, Boston og Singapore. Her venter foruten internship også forelesninger som bygger på forkurset.

Fullført Gründerskole gir 30 ECTS, og kan inngå som en Minor i masterprogrammet ved NHH. Førsteamanuensis Tor Aase Johannessen ved SOL har det faglige ansvaret for forkurset i Bergen.

- De siste årene har UiO innført en kvoteordning, som medfører at under halvparten av søkerne fra NHH blir tatt opp i Gründerskolen. Det arbeides nå med konkrete planer om et eget program ved Berkeley for NHH-studenter, som vi regner med kan komme i gang fra neste sommer, sier Johannessen.

Forkusr, Gründerskolen 2014
Samtlige 26 deltakere samlet etter avslutningen lørdag.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive