Ervik i ekspertgruppe

Astrid Oline Ervik er utnevnt av kunnskapsministeren som medlem i en ekspertgruppe som skal se på finansiering av norske universiteter og høyskoler. Ervik er forsker ved SNF og tilknyttet institutt for samfunnsøkonomi.

22.04.2014 - Lisbeth Heilund


- Vi skal se på finansiering av både statlige og private utdanningsinstitusjoner, sier Ervik.

Målet er at vi skal kunne gi konkrete anbefalinger om mer hensiktsmessige finansieringsmodeller for utdanningssektoren. Vi håper dette kan medvirke til bedre kvalitet og bedre gjennomstrømming av studenter. Gjennomstrømming er jo et større problem her i Norge enn ved universiteter og høyskoler i andre land. Finansiering til universitetene og høyskolene kan være ett av flere incentiver til den enkelte institusjon for å jobbe med forbedring av kvaliteten og gjennomstrømmingen.

Hva kan du bidra med av din kompetanse?
Jeg har forsket på blant annet valg av utdanning, og hva verdibidraget i utdanningssektoren gir til nasjonalbudsjettet. Jeg underviser også på mastergradsnivå om incentivstrukturer. I tillegg til min generelle kompetanse i økonomifag, er nok dette relevant i forhold til mandatet i denne ekspertgruppen.

Gruppen ble nedsatt 10. april i år og skal holde sitt første møte 22. mai. En utredning skal være klar i årsskiftet 2014-2015.

Her kan du lese mer om ekspertgruppen


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive