Raftoprisen til senter i Bahrain

Raftoprisen 2013 tildeles Bahrain Centre for Human Rights (BCHR) for deres arbeid for fundamentale menneskerettigheter som ytringsfrihet og forsamlingsfrihet i Bahrain.

26.09.2013 - Red.


BCHR har konsekvent og over lang tid fremmet idealer som strider direkte mot flere av Gulf-statenes fundamentale struktur, nemlig like rettigheter for alle uavhengig av kjønn, religion og etnisk bakgrunn, skriver Raftostiftelsen i en pressemelding.

Raftostiftelsen ble etablert i 1987 for å minnes professor Thorolf Raftos arbeid og engasjement. Thorolf Rafto (1922-1986) var professor og foreleser i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole (NHH) i Bergen. Han inspirerte studenter og kolleger gjennom sitt engasjement for undertrykte, dissidenter og forfulgte. Raftos budskap til studentene var at alle har et ansvar for sine medmenneskers livsvilkår, heter det i meldingen fra Raftostiftelsen i Bergen.

Raftoprisen deles ut søndag 3. november 2013, kl. 18.00-19.15 på Den Nationale Scene (DNS) i Bergen. Prisen består av et diplom og en sjekk på USD 20 000.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive