Oria, ny søketjeneste fra Bibsys

oria.no

Bibsys har lansert Oria, en ny søketjeneste for brukere av norske fag- og forskningsbibliotek.

02.09.2013 - Red.


Oria gir en enhetlig tilgang til materiale som bøker, elektroniske bøker, tidsskrifter, elektroniske tidsskrifter, dokumenter, artikler, musikk og filmer.

Søketjenesten er en felles portal til det samlede materialet som finnes ved norske fag- og forskningsbibliotek, supplert med en mengde elektronisk materiale fra åpne kilder, heter det i en pressemelding fra Bibsys.

Tjenesten er nå tilgjengelig for alle på oria.no. Den enkelte institusjon (universitet, høyskole) vil etter hvert tilby sine brukere direkte tilgang til varianter av Oria tilrettelagt for den enkelte institusjon.

Ved siden av å gi direkte tilgang til elektronisk materiale, gir Oria oversikt over den enkeltes lån, bestillinger og reserveringer samt mulighet for å opprette lister for lagrede dokumenter, dele listene via sosiale medier eller sende dem til et referanseverktøy.

I Oria kan en få anbefalinger om andre forfattere og artikler innenfor det tema en søker på samt en oversikt over de mest populære artiklene innenfor et tema.

Systemet er tilpasset og konfigurert i samarbeid med institusjoner som er deltakere i Bibsys-samarbeidet og vil videreutvikles i dialog med disse. Søketjenesten tas i bruk ved de fleste deltakerinstitusjonene i løpet av høsten, og er allerede tilgjengelig på oria.no og via bibsys.no.

Spørsmål om lanseringen kan rettes til Fredrik A. Kavli ved biblioteket, e-post: fredrik.kavli@nhh.no, tlf. 55 95 94 79

Bibsys gjør kunnskap tilgjengelig med systemer og løsninger for gjenfinning og deling av data for forskning, undervisning og læring. Vi anskaffer, utvikler/tilpasser og drifter fellessystemer for utdannings- og forskningssektoren. Gjennom vårt arbeid bidrar vi til økte samarbeids- og integrasjonsløsninger mellom institusjonene.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive