Odd Nordhaug er død

Odd Nordhaug (Arkivfoto: Helge Skodvin)

I går mottok NHH budskapet om at professor Odd Nordhaug er død. Han døde natt til mandag 16. september 2013 etter en periode med sykdom.

17.09.2013 - Red.


Odd Nordhaug (f. 1953) var professor ved Institutt for strategi og ledelse ved NHH. Han ble ansatt ved høyskolen i 1984, og har vært både dekan, instituttstyrer og varastyrer. Han var utdannet siviløkonom fra NHH, cand.polit. fra UiB og dr.philos. fra UiO.

- Nordhaug var en uvanlig produktiv forsker. Han har gitt ut mer enn 100 bøker og publisert over 300 vitenskapelige artikler. Hans bidrag har hatt en uvurderlig betydning for NHH, sier rektor Frøystein Gjesdal.

Nordhaug hadde flere spesialområder, blant annet internasjonal ledelse, HRM, organisasjonsteori, karriereutvikling og kunnskapsledelse.

- Ikke mange har publisert så mye og så godt som Odd Nordhaug. Han var også en svært godt likt foredragsholder- og foreleser. Hans faglige og uredde bidrag til samfunnsdebatten gjennom avisintervjuer, kronikker, deltakelse i debatter i radio og fjernsyn viste at Nordhaug behersket kunsten å drive forskningsformidling.

- Tapet av Odd Nordhaug er tungt for alle i NHH-miljøet. Nordhaug var en svært godt likt kollega og venn, sier Gjesdal.

Det blir satt opp et minnebord ved Institutt for strategi og ledelse tirsdag.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive