Nye postdoktorer

Institutt for foretak har ansatt flere nye postdoktorer.

11.09.2013 - Shreya Nagothu, Foto: Hallvard Lyssand


Arnt Ove Hopland, foto: Hallvard Lyssand

Arnt Ove Hopland

Arnt Ove Hopland tiltrådte som postdoktor i bedriftsøkonomisk analyse 1. august 2013. 29-åringen skal være tilknyttet skattesenteret Norwegian Center for Taxation (NoCeT), og den foreløpige planen er å forske på skatteunnvikelser, både på individ- og selskapsnivå.

Hopland er opprinnelig fra Måløy i Sogn og Fjordane og tilbrakte ni år ved NTNU i Trondheim, før han kom til NHH. Derfra har han bachelor-, master og doktorgrad tilknyttet Institutt for samfunnsøkonomi. Hopland har en doktorgrad med bakgrunn i samfunnsøkonomi, og har tilbrakt ett år som postdoktor ved NTNU.

- Hvorfor NHH?

- Fordi det er NHH, akkurat som unge gutter som spiller fotball har lyst til å spille for Manchester United eller FC Barcelona. Det er stedet å være, sier Hopland.


Mario Guajardo

Mario Guajardo disputerte for doktorgraden sin på NHH den 30. august 2013. Nå har han begynt som postdoktor på Institutt for foretak, og skal drive forskning innen emner relatert til doktorgradsarbeidet og i andre prosjekter. Hans forskningsområder er optimering og verdikjede analyse av naturressurser, og spillteori i foretaksøkonomi med fokus på kostnadsallokering, og sportsplanlegging.

Guajardo underviser i tillegg masterkurset Economic Decision Models, og har vært gjesteforeleser på bachelorkurset Bedriftsøkonomiske beslutninger.

31-åringen kommer fra Chile og har vært på NHH de siste fire årene for å ta doktorgraden. Fra Universitetet i Chile er han utdannet industriell ingeniør og har en mastergrad i operasjonsledelse.

- Jeg har valgt å fortsette på NHH av akademiske grunner. Jeg elsker å undervise og forske, og mitt mål er å bli professor en dag. NHH tilbyr gode muligheter for dette, og er det beste stedet å være innenfor mine forskningsområder, sier Guajardo.


Yushu Li

Yushu Li er ny på NHH, og kommer fra en forskerjobb på Lunds Universitet i Sverige. Hun skal være postdoktor i økonometri og statistikk og jobbe med anvendelse av matematikk og statistikk innenfor foretaksøkonomi.

Li, 29 år, kommer opprinnelig fra Kina, hvor hun har en bachelorgrad fra Renmin University of China, School of Statistics. I 2011 fullførte hun doktorgraden i statistikk og økonometri på Linnéuniversitetet i Sverige. Hun jobbet to år på Lunds Universitet, før hun kom til NHH.

Li tror det blir spennende å kunne jobbe videre med anvendelse av matematikk og statistikk på Instituttet, og at det er gode muligheter for å samarbeide med dyktige forskere. Hun tiltrår i stillingen 1. oktober 2013, men er allerede å finne på sitt kontor i høyblokken.


Eksternfinansierte postdoktorer

I tillegg til disse tre har instituttet også ansatt to postdoktorer med ekstern finansiering.

Diwakar Poudel er postdoktor innenfor ENE og er finansiert av NFR-prosjektet «An Age-structured Model for Ecosystem Management» (AGAMEM), han tiltrådte i september 2012.

Johannes Mauritzen er postdoktor i Economics of Energy and the Environment, finansiert av Center for Sustainable Energy Studies (CenSES) og Norsk Forskningsråd. Mauritzen tiltrådte 1. januar 2013.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive