NHH med beste stasjon på Forskningstorget

På lørdag vant NHH pris for beste forskningsstasjon på Forskningstorget under Forskningsdagene i Bergen 2013.

24.09.2013 - Shreya Nagothu


Hav og vann er tema for Forskningsdagene 2013. NHH satte derfor fokus på hav og vann som ressurser og bruken av disse på sin forskningsstasjon. Besøkende kunne få svar på spørsmål som hvor mye vann som kan brukes, hvor mye fisk som kan fiskes, hvordan mennesker tar valg og hvor forskjellig verdens vannforbruk er.

Det var også muligheter for å delta i et økonomisk eksperiment utviklet i samarbeid med The Choice Lab, hvor de besøkende kunne finne ut hvor mye de egentlig var villige til å ofre for at andre skal få sin del av godene.

For hele familien

NHH utkonkurrerte omtrent tyve andre stasjoner organisert av forskjellige forskningsinstitusjoner og bedrifter i Bergen. Begrunnelsen var at NHH hadde en helhetlig stasjon med forskjellige elementer som eksperiment, quiz og forklaringer/illustrasjoner på veggene. Det var også en stasjon for hele familien, der barn og foreldre kunne samarbeide om bl.a. eksperimentet.

Dette er første gangen NHH har vunnet en slik pris under Forskningsdagene. Øyvind Torvund, koordinator for NHHs bidrag til Forskningsdagene, synes det er morsomt at NHH fikk denne utmerkelsen.

- Det viser at økonomi er et interessant fagfelt for unge og at NHH også kan hevde seg innen denne typen forskningsformidling.

Fisket etter de unge

Mye planlegging og teamarbeid har gått med i utviklingen av stasjonen. Torvund skryter av studentassistentene som har bidratt til prosjektet og stått på stasjonen og formidlet budskapet på en enkel og forståelig måte. I tillegg til interessant læring, ble de små også lokket med godterifisk.

- Responsen på stasjonen var veldig bra og spesielt eksperimentet var populært. Selv om godterifiskene var populære fikk vi også tilbakemeldinger på at det var en lærerik stasjon for både barn og voksne. På standen var det blant annet en quiz der både foreldrene og barna samarbeidet for å finne svarene ut fra informasjonen som var tilgjengelig, sier Torvund.

Tanken bak stasjonen var å presentere forskning på en interessant, interaktiv og forståelig måte.

- Det er viktig å skape interesse for forskning blant de små. Vi kan vise hvilke muligheter som fins gjennom slik forskningsformidling. Forskning blir bare viktigere i fremtiden, og da er det viktig å fange oppmerksomheten allerede i ung alder, mener Torvund.

Les mer om Forskningsdagene her.

NHH-stasjonen på Forskningstorget.
Foto: Forskningsdagene
En ung besøkende på stasjonen prøver seg på quiz.
Foto: Forskningsdagene
NHH vant pris for beste forskningsstasjon på forskningstorget. Fra venstre: koordinator Øyvind Torvund, Matteo Blomberg Ghini, Solfrid Helgesen og Martin Hoang Nguyen. Ikke tilstede: Sigrid Johanne Husøy.

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive