NHH går ned på rangering

Financial Times (Illustrasjon)

Financial Times offentliggjorde mandag årets rangering av verdens masterutdanninger i økonomi og administrasjon. NHH ligger nå på 61. plass i verden. In English

16.09.2013 - Redaksjonen


Dette er ned 15 plasser fra fjorårets rangering. Kåringen vektlegger karrierermuligheter i tillegg til grad av internasjonal orientering og mangfold.

Beklagelig

- Det er beklagelig at NHH i 2013 opplever et fall på Financial Times rangering av masterstudier i økonomi og administrasjon (Masters in Management). Dette er en rangering som får betydelig oppmerksomhet. Det er viktig for NHH å være med på rangeringen fordi den bidrar til at vi tiltrekker oss dyktige internasjonale studenter, sier rektor Frøystein Gjesdal.

- FT-rangeringen er likevel ikke det mest sentrale målet vi har på vår internasjonale posisjon. For det nye rektoratet er høy kvalitet på forskningen det aller viktigste kvalitetsmålet, sier Gjesdal.

Internasjonal satsing

Et viktig satsingsområde for rektoratet er økt internasjonalisering. På dette feltet er det allerede satt i verk tiltak som kan gi en noe bedre plassering på FT-rangeringen.

- Det er opprettet et internasjonalt karrieresenter som vil motivere studenter til å tenke internasjonal karriere. Vi arrangerer også en internasjonal karrieredag, samtidig som vi jobber målrettet for å få flere internasjonale ansatte og studenter, sier Gjesdal.

Lønnsnivå teller mest

De sentrale kriteriene for rangeringen er imidertid knyttet til kandidatens lønns- og karriereutvikling. Dette er forhold som høyskolen i liten grad kan gjøre noe med.

- Vi ser at karriereutviklingen for tidligere NHH-studenter de to siste år har vært dårligere sammenlignet med våre internasjonale konkurrenter. Dette er den viktigste enkeltfaktoren som forklarer vårt fall, sier Gjesdal.

Det er University of St. Gallen i Sveits som topper kåringen. CEMS Master in Management program, som NHH tilbyr sammen med University of St. Gallen og resten av CEMS alliansen, kom på 7. plass i år.

Se hele rangeringen på rankings.FT.com


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive