Høy aktivitet hos NHH Executive

Tirsdag gikk startskuddet for det 5. rektorprogrammet, samtidig som det nye MBA-studiet i offentlig revisjon er i gang.

25.09.2013 - Shreya Nagothu


I disse dager foregår både rektorprogrammet og MBA-studiet i offentlig revisjon i regi av NHH Executive, som har ansvar for etter- og videreutdanningsopplegget ved NHH.

5. rektorprogram

Tirsdag skal hele 36 kandidater på skolebenken i NHH og AFF sitt rektorprogram.

Kullet, som består av 36 skoleledere, er det femte av totalt syv kull som skal gjennom rektorprogrammet. Kandidatene skal i løpet av 14 måneder gjennom Nasjonal leiarprogram for rektorar i regi av NHH Executive og AFF.

Skal utforme en trygg lederrolle

Tilbudet fins seks steder i landet. Opptaket er styrt av Utdanningsdirektoratet som også tok initiativet til rektorprogrammet. Det første kullet begynte i slutten av 2009 og ble uteksaminerte i 2011. I alt skal det uteksamineres syv kull.

Målet med programmet er å styrke deltagernes teoretiske forståelse og praktiske mestring av lederrollen for å sette de i bedre stand til å takle en hverdag med store utfordringer og høye krav fra en rekke ulike hold. Gjennom å anvende teori på praksis skal den enkelte utforme en trygg og tydelig lederrolle.

Programmet består av ni obligatoriske tredagerssamlinger, der det veksles mellom forelesninger og arbeid i lærings- og utviklingsgrupper.

I tillegg til en prosjektoppgave med tilhørende disputas, må deltakerne gjennom to individuelle hjemmeeksamener for å sikre seg de 30 studiepoengene kurset gir.

Nytt studie i offentlig revisjon

NHH Executive har i år også startet opp et MBA-studie i offentlig revisjon. Det toårige programmet vil utvikle og øke deltakernes kompetanse på fagområder som er særegne for offentlig revisjon, og bidra til mer effektiv planlegging og gjennomføring av fagfeltet.

Hovedmålgruppen er ansatte i Riksrevisjonen og medlemmer av Norges Kommunerevisorforbund (NKRF).

Programmet har en sterk akademisk forankring, og består av 16 samlinger på i alt 48 dager. De fem hovedtemaene som skal gjennomgås er offentlig styring, effektevaluering, budsjettering og regnskapsføring, offentlig rett og revisjon.

I tillegg til fem eksamener skal deltakerne også gjennomføre en masterutredning. Det er tilrettelagt for å gjennomføre studiet i kombinasjon med arbeid.

18. september var det studiestart for det første kullet på studiet i offentlig revisjon.

Les mer om NHH Executive og deres programmer her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive