Storslått Dirmus-jubileum

Direksjonsmusikken feirer 50 år med konsert og bankett for gamle griser.

22.10.2013 - Torill Sommerfelt Ervik


Siden våren 2012 har medlemmene i jubileumsdireksjonen arbeidet med å planlegge en feiring som er verdig Direksjonsmusikkens 50 år med spill og spillopper.

- Det blir omtrent 300 gjester. De inviterte er stort sett gamle medlemmer, eller gamle griser, som de selv kaller seg, forteller sjef for jubileet, Anne Margrethe Vik.

Konsert i Håkonshallen
Jubileumshelgen starter fredag 25. oktober med mottakelse og jubileumsrevy i Aulaen. Da kommer også rektor ved NHH og flere av Direksjonsmusikkens støttespillere.

- På lørdagen skal vi spille på Torgalmenningen før det blir konsert i Håkonshallen. Så skal vi ut på skolen igjen, hvor det blir bankett for alle gjestene. Mange har også med seg familie. For de eldre betyr det gjerne ektefelle, mens vi yngre har invitert foreldre, sier Vik.

For dem som holder ut hele helgen, avsluttes gildet med psildefrokost på søndagen klokken 12. I tillegg til fest og fanteri, har dagens Direksjonsmusikk stelt i stand en overraskelse til gamle medlemmer.

- Vi har laget en jubileumsbok på 400 sider med historien frem til i dag. Det har aldri blitt gjort før, og vi gir et eksemplar til alle som kommer, sier Vik.

Verver likandes folk
Jubileumssjefen tror kulturen ved Handelshøyskolen har æren for at Direksjonsmusikken har overlevd så mange tiår og studentkull.

- Det er en flott tradisjon her for å holde i live institusjoner som UKEN, Svæveru og Direksjonsmusikken. I tillegg har vi en ganske forutsigbar studentmasse, slik at det er lett å verve nye medlemmer hvert år, sier hun.

Og som alltid er det ikke bare musikalitet som kan sikre en plass i Direksjonsmusikkens stripete uniformer.

- Vi må ha en base av folk som kan spille. Detr er alltid rom for dem som er flinke, så lenge de ikke er usedvanlig kjipe. Men vi prioriterer også folk som ikke kan spille så godt, men som er likandes og villige til å bruke av tiden sin, lover hun.

Pressekonferanse i Ole Bull-fontenen i 2003
Dirmus holdt pressekonferanse i Ole Bull-fontenen under 40-årsjubileet i 2003
Direksjonsmusikken anno 1963
Direksjonsmusikken anno 1963

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive