Nobelprisen i økonomi til tre amerikanere

Sveriges Riksbanks pris i økonomisk vitenskap til minne om Alfred Nobel tildeles i år de tre amerikanske forskerne Eugene Fama, Lars Peter Hansen og Robert Shiller. In English

14.10.2013 - red.


De tre amerikanske økonomene får prisen for sin «empiriske analyse av finansielle aktiviteter.» Forskningen deres tar for seg hva som styrer prisene på aksjer og obligasjoner. I tillegg til at dette styres av rasjonelle overveielser finner de at psykologiske faktorer også påvirker prisene. Forskningen har ifølge nobelkomiteen ført til økt forståelse for hvordan finansmarkedene fungerer.

- Fama har vært nominert til nobelprisen i flere år, og få vil være overrasket over at han vinner i år. Heller ikke Shiller og Hansen er kontroversielle, sett bort fra deres lave alder, sier professor i finans, Karin Thorburn.
- Det som er interessant er at mens nobelpriser vanligvis tildeles på bakgrunn av en eller to bemerkelsesverdige forskningsartikler, representerer dette årets tildeling en annerkjennelse av mottakernes samlede bidrag til vår empiriske forståelse av hvordan finansmarked fungerer, sier hun.

Les mer om nobelprisen i økonomi her.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive