Dahl ny SNF-direktør

Svenn-Åge Dahl er ansatt som ny direktør ved Samfunns- og næringslivsforskning (SNF). Han overtar jobben etter Per A. Heum 1.januar 2014. - Dahl er en perfekt person til å overta etter Heum, sier styreleder i SNF, professor Lars Sørgard.

17.10.2013 - Sigrid Folkestad


Da diskusjonene om hvem som skulle etterfølge SNF-direktør Per A. Heum kom i gang, sto Svenn-Åge Dahls navn øverst på ønskelisten. Professor Lars Sørgard er styreleder i SNF. Han legger ikke skjul på at Dahl var kandidaten styret var ute etter.

Forsker og ledererfaring
- Det var et enstemmig styre som ønsket å tilby Dahl jobben, og i den faglige ledelsen ved NHH og blant instituttlederne er det full støtte til styrets beslutning, sier Lars Sørgard.

Svenn-Åge Dahl kom til NHH i vår for å gå inn i jobben som direktør for eksternt rettet virksomhet ved høyskolen, men skal altså nå styre Samfunns- og næringslivsforskning, ett av Norges største og tyngste forskningsmiljø innen anvendt økonomisk-administrativ forskning.

- Hvorfor var Dahl en så sterk kandidat?

- Fordi han har tung forskerbakgrunn, og han har ledelseserfaring både fra SNF og Universitetet i Bergen, der han var forskningsdirektør. Dahl har professorkompetanse, og som sosiolog har han jobbet på tvers av fag og samarbeidet med økonomer, noe styret mener er en klar styrke hos den nye direktøren. Han har også svært gode kontakter inn mot universitets- og høyskolesektoren.

Kontakter i hele NHH-miljøet
Da Dahl kom til NHH tidligere i år, gikk han fra stillingen som direktør ved Forskingsadministrativ avdeling ved UiB, med 30 ansatte. Der var han i fem år.

Dahl var knyttet til SNF i 23 år. Han har vært forsker ved SNF, der han jobbet med velferd og arbeidsmarked, og forskningssjef for fagområdet strategi og ledelse. Han han jobbet ved forløperne for SNF, både Industriøkonomisk institutt og Senter for anvendt forskning.

- Dahl har kontakter i hele NHH-miljøet, og han kjenner institusjonene svært godt. Styret i SNF la stor vekt på dette da vi så etter kandidater. Han er rett og slett en perfekt person til å overta etter Heum, sier Sørgard, og legger til:

- Og sist, men ikke minst, Dahl er en veldig hyggelig person.

Sirkelen sluttet
Den påtroppende SNF-direktøren vender nå tilbake til stedet han startet sin yrkeskarriere. Han begynte på Industriøkonomisk institutt i januar 1985, der Arne Selvik i AFF var direktør. Dahls nærmeste overordnede var imidlertid Per Heum og Ole Berrefjord.- Sirkelen er derfor sluttet når jeg nå skal etterfølge Per Heum i SNF, sier Dahl.

Etter to og et halvt år ved IØI begynte Dahl som forsker ved SAF og hadde nåværende professor emeritus Einar Hope som øverste leder. Helt siden nåværende SNF så dagens lys i 1991 og fram til 2008, var Dahl en SNF-er - som forsker og forskningsleder.

Flott rekke med personer
- Det er en rekke med flotte og svært dyktige personer som har hatt direktørjobben ved SNF før meg, med Einar Hope, Torger Reve og Per Heum. Det er derfor en stor ære for meg å overta denne jobben.

Konkurransen om midler til oppdragsforskning er blitt sterkere de siste tiårene, men Dahl kan dra nytte av lang erfaring med og god kjennskap til de typiske oppdragsgiverne for denne typen prosjekter, som for eksempel departementene, Forskningsrådet, EU-systemet og næringslivet.

Dahl nølte ikke da han ble spurt av SNF-styret.

- Det var en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Jeg ser veldig fram til å begynne i januar neste år, sier han.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive