Arbeidsministeren til Høstkonferansen

Arbeidskraft og arbeidsmarkeder er tema for NHHs Høstkonferanse i Oslo 29. oktober. Både den tidligere og den nåværende arbeidsministeren deltar på konferansen.

21.10.2013 - Red.


Mye i det norske arbeidsmarkedet går bra. Vi har lav arbeidsledighet, godt skolerte arbeidstakere, et arbeidsmarked med høy mobilitet og et høyt lønnsnivå. Likevel står vi overfor utfordringer og problemer på arbeidsmarkedet.

550.000 potensielle årsverk går på uførepensjon eller andre trygdeytelser, og rundt 20 prosent står dermed utenfor arbeidslivet. Konferansen skal blant annet diskutere behovet for å gjennomføre reformer i arbeidsmarkedet, hvorvidt høyere utdanning lønner seg og om vi klarer å utnytte de beste talentene.

Nylig avgått arbeidsminister, Anniken Huitfeldt, er første innleder ut på konferansen. Arbeidsmarkedsforskerne Klaus F. Zimmerman og David Dorn kommer også til konferansen. Fra NHH kommer Victor Normann, Kjell Gunnar Salvanes og Aksel Mjøs. De to sistnevnte skal snakke om i hvilken grad vi klarer å ta vare på de beste talentene i arbeidsmarkedet.

I tillegg kommer Katinka Greve Leiner fra Ferd Sosiale Entreprenører og direktør Oddbjørn Raaum fra Frischsenteret. Konferansen blir avsluttet arbeidsminister Robert Eriksson som vil gi et innblikk regjeringens arbeidsmarkedspolitiske plattform.

Konferansen finner sted på Hotel Bristol i Oslo tirsdag 29. oktober. Fullstendig program for dagen finner du her


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive