NHH-studentene mest fornøyd

I Econas studentundersøkelse av økonomiskolene for 2013 er NHH-studentene de som er mest fornøyd med skolen sin.

29.11.2013 - Torill Sommerfelt Ervik


Econa er interesse- og arbeidstakerorganisasjonen for siviløkonomer og masterutdannede innen økonomisk-administrative fag. Over 1100 studentmedlemmer deltok i studentundersøkelsen som ble gjennomført i vår. Spørsmålene er knyttet til det pedagogiske og faglige tilbudet ved lærestedene, det utenomfaglige tilbudet og studentenes egen økonomi.

På spørsmål om hvor fornøyd studentene totalt sett er med skolen (læringsmiljø, studiemiljø, utenomfaglig miljø), kom NHH best ut. På en skala fra 1 til 7, hvor 7 er beste score, gav NHH-studentene som deltok i undersøkelsen i gjennomsnitt 5.81. Snittet i undersøkelsen lå på 5.40.

Econa kommenterer selv at det ikke kommer som noen overraskelse at studentene ved NHH er spesielt fornøyde. Ellers utmerker NHH seg som den skolen hvor studentene bruker mest og er mest fornøyde med studentaktivitetene, og ved at NHH er den skolen hvor studentene selv mener at næringslivet i størst grad er til stede på skolen.

NHH plasserer seg også blant topp tre på en rekke områder, blant annet studentfokus, kvalitet på forelesere og tilrettelegging for utveksling.

Hvis man ser på alle skolene under ett, finner Econa at studenter er opptatt av seminar og kollokvieundervisning av høy kvalitet. Jevnt over er studenter som har gruppeundervisning mer tilfredse enn de som ikke har et slikt tilbud.

I det store bildet skriver Econa at undersøkelsen tegner et godt bilde av økonomiskolene. Studentene er stort sett meget fornøyde med sitt lærested.

Les mer om rapporten her


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive