NHH-ledere kurses i hverdagsledelse

Denne uken skal administrative ledere ved NHH kurses på Litteraturhuset i Bergen.

19.11.2013 - Lisbeth Heilund


Seksjonslederne, administrasjonssjefer ved instituttene og ledere for tjenestemannsorganisasjonene ved NHH skal onsdag til fredag gjennom et program som handler om flere ulike sider ved lederrollen.

Som en oppfølging av PWC-rapporten etter omorganiseringen ved NHH, ble det blant annet vedtatt å revidere «Tiltaksplan for bedring av samarbeidsrelasjoner og arbeidsmiljø ved NHH». Ett av de prioriterte tiltakene var her å legge mer ressurser inn i lederopplæringen.

Organisasjonsutvikler ved NHH, Martha Lehmann-Røed og fungerende HR-sjef Beate Thomassen har organisert kurset, og de har blant andre med seg jurist og lederutvikler Andreas Iversen disse tre dagene.

Iversen har lang erfaring som leder for ulike forretningsområder innen finans, industri og offentlig sektor. I tillegg til juristutdannelsen, har han utdannelse innen psykologi, ledelse og organisasjonsvitenskap.

- I starten av kurset er det lagt opp til en dialog knyttet til ledelse. Her ønsker vi å ha alle med i aktiv deltakelse, sier Martha Lehman-Røed.

Hvilke mål og læringspunkter har dere for dette kurset?

- Noen av de viktigste lærepunktene vil være at alle skal ha en klarere forståelse av hva som forventes av dem som ledere på NHH - både med hensyn til atferd og en del konkrete ansvarsområder.

- Det skal reflekteres rundt rollen som leder ved NHH, vi skal se på behovet for å finne en felles lederplattform uavhengig av plassering, og vi skal ta opp ledelse av administrativt ansatte versus faglig ansatte. I tillegg skal vi lære mer om konkrete ting som HMS, beredskap, seniorpolitikk og likestilling, NHHs lønnspolitikk og NHH som IA-bedrift.

- Kurset skal videreutvikles til neste år, og da skal vi fokusere mer på en felles ledelsesplattform for NHH, sier Martha Lehmann-Røed.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive