NHH har inngått partnerskap med HEC Montréal

I slutten av oktober inngikk NHH en partnerskapsavtale med prestisjeuniversitetet HEC Montréal i Canada.
In English

18.11.2013 - Sigrid Folkestad


Det ettårige programmet Essentials of MBA er helt nytt program i porteføljen til NHH Executive. Det unike ved studiet er partnerskapet som ligger til grunn. For snart to år siden ble det tatt initiativ til et samarbeid mellom HEC Montreal og NHH Executive. Etter en lang prosess i samarbeid med viserektor Gunnar Christensen, kunne dekan William Brochs-Haukedal signere kontrakten med HEC Montréal i slutten av oktober.

Et nytt steg for NHH

Det er første gang NHH Executive oppretter et felles program med en annen utdanningsinstitusjon.

- Vi har arbeidet med å få i stand et slikt samarbeid i mange år. NHH har mange partneravtaler i de ordinære studiene, men Executive-virksomhetene er kommersielle og skolene beskytter sine markedsandeler. At vi nå er akseptert som partnere er et tegn på at vi får til internasjonalisering og kan spille med en stor aktør, sier dekan ved NHH Executive William Brochs-Haukedal.

Med en stor aktør, sikter dekanen til HEC Montréal omdømme, størrelse og plasseringer på Financial Times sine rangeringer. I sommer fikk universitetet enda en god plassering, da tidsskriftet The Economist publiserte sin første globale EMBA-rangering, der HEC Montréal fikk en 29. plass.

Det kanadiske universitetet har mer enn 12 000 studenter, og årlig følger cirka 7000 ledere executive-programmene på HEC Montréal, som var det første universitetet i Nord-Amerika som fikk akkrediteringene AACSB International, AMBA and EQUIS.

Æresdoktor ved NHH Ann Langley er ansatt ved Department of Management, HEC Montréal.

- Vi har faglig utbytte av hverandre, og gjennom oss får HEC Montréal tilgang til vårt nettverk og til det nordiske etterutdanningsmarkedet. For vår del er det også prestisje knyttet til et samarbeid om et executiveprogram. Dette kan slå positivt ut for NHHs rangering i konkurranse med andre handelshøyskoler, sier Brochs-Haukedal.

Essentials of MBA

Studiet Essentials of MBA skal gå over ett år og gir 30 studiepoeng. Programmet henter forelesere fra NHH og HEC Montréal. Undervisningen foregår i Norge, med avslutning i Canada.

- Vi skal henvende oss til potensielle studenter i Norden, og det var derfor dette var fristende for HEC Montreal. Vi har markedskjennskap og nettverk. Målgruppen er norsk- og engelskspråklige ingeniører.

Målet for oppstart er høsten 2014. Programmet er allerede laget, og helt sentrale deler er ledelse, regnskapsforståelse, strategi, konflikthåndtering og forhandlinger og motivasjon.

- Vi henvender oss til ingeniører som trenger å bli flinkere på ledelse og kommersiell forståelse. Ingeniører står for en svært stor andel av norske ledere, men mange av dem har ingen bakgrunn og spesiell kompetanse.

Essentials of MBA skal ha maksimalt 35 studenter. Nå er jobben med salg og rekruttering begynt, og NHHE henvender seg i utgangspunktet til store selskaper for å rekruttere hele kull fra samme bedrift.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive