NEON - organisasjonsforskning på tvers

Nettverk for organisasjonsforskning i Norge (NEON) ble stiftet for 10 år siden, og samles til jubileumskonferanse i Bergen 28. og 29. november.

22.11.2013 - Lisbeth Heilund


NEON er et samarbeid mellom en rekke universitet og høgskoler i Norge. NEON-dagene arrangeres årlig og NHH er for første gang med og arrangerer forskningskonferansen som har nasjonal deltakelse blant annet fra UIB, Uni Rokkansenteret, Høgskolen i Bergen, NHH og SNF.

Utviklingen av norsk organisasjonsforskning

Therese Sverdrup fra institutt for strategi og ledelse er blant arrangørene i årets jubileumskomite.

Hva er hovedtema for konferansen?

- Et sentralt tema for årets konferanse er spørsmålet om hvordan norsk organisasjonsforskning utvikler seg, og om organisasjonsforskere har noen innvirkning på denne utviklingen, sier Therese Sverdrup. I den delen av programmet som er kalt Akademisk Skavlan, vil det bli en debatt om organisasjonsforskningens relevans og anvendelse i Norge.

Bidrar med NHH/SNF-forskning

I løpet av konferansen holdes en rekke papersesjoner med forskere fra de ulike miljøene. Karen Modesta Olsen fra NHH legger frem funn fra forskning om kunnskapsarbeidere versus andre grupper innen arbeidslivet. De skandinaviske landene er blitt sammenlignet i forhold til kunnskapsarbeideres grad av påvirkning overfor ledelsen i forhold til andre grupper av arbeidstakere.

Berit Sund fra institutt for strategi og ledelse har forsket på hva som er unikt med den norske lederstilen, og hun vil dele sine funn og tanker om dette på konferansen. Lasse Lien fra det samme instituttet har første plenumsinnlegg om norske organisasjoners reaksjon på finanskrisen.

Torstein Nesheim fra SNF vil blant annet snakke om kunnskapsdeling i prosjekter. I tillegg vil han sammen med Erik Døving fra HiOA gjennomføre en undersøkelse om erfaringer med undervisning i organisasjonsfaget, og de vil legge frem resultater av denne undersøkelsen på konferansen.

Les mer om konferansen her

Dato: 28.- 29.november
Sted: Scandic Bergen City hotell


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive