Milliongave til NHH for utdanningskvalitet

NHH er tildelt Kunnskapsdepartementets utdanningskvalitetspris for 2013. Prisen er på én million kroner og gis til en utdanningsinstitusjon som kan dokumentere fremragende arbeid med studiekvalitet. In English

07.11.2013 - Øyvind Torvund


NHH får prisen for bachelorkurset «Økonomi og psykologi». Dette emnet introduserer studenter for forskning som dokumenterer at vi ofte er motivert av andre forhold enn økonomisk egeninteresse.

- Dette er en stor anerkjennelse for NHH og de ansvarlige for kurset. Vi er opptatt av å videreutvikle undervisningstilbudet kontinuerlig. Dette kurset er forskningsbasert og krevende, men like fullt svært populært blant bachelorstudentene. Det er slik vi ønsker det skal være, sier rektor Frøystein Gjesdal.

- Veldig inspirerende

Det er professorene Alexander Cappelen og Bertil Tungodden på institutt for samfunnsøkonomi som er ansvarlige for kurset.

- Å få denne prisen er veldig inspirerende. Vi har vært opptatt av å introdusere studentene for forskerlivet fra dag én, og har fått gode tilbakemeldinger på det. Ved å introdusere dem for forskning i skjæringsfeltet mellom økonomi og psykologi, opplever studentene at de får et mer realistisk bilde av verden, sier Bertil Tungodden.

Totalt kom det inn 15 søknader til Utdanningskvalitetsprisen. Forskerne sier prisen gir motivasjon til å videreutvikle kurset.

- Det er allerede bestemt at det nå skal tilbys et kurs i adferdsøkonomi på masternivå, og vi tror denne fagretningen har et stort potensiale til å bli inkludert i flere emner. Innsikten dette faget gir vil være nyttig for studentene uavhengig av hvilken yrkesvei de velger, sier Alexander Cappelen.

- Et unikt kurs

Dekan for bachelorutdanningen, Kjetil Bjorvatn, sier dette er en viktig pris for NHH.

- Det unike med dette kurset er at studentene selv skal gjennomføre et eksperiment, dette er forskningsbasert undervisning i praksis. Prisen synliggjør at det foregår spennende undervisning og pedagogikk på NHH. Det er spesielt gledelig å få prisen i en tid der undervisningskvalitet er et satsingsområde for NHH, sier Bjorvatn.

I begrunnelsen heter det blant annet at emnet tar forskningsbasert undervisning på alvor ved å la studentene lese originale forskningsartikler og selv gjennomføre forskning som speiler disse artiklene. Ifølge juryen er det særlig fortjenestefullt at studentene blir introduserte for faglig uenighet, og at de blir fortrolige med at faget inneholder mer uenighet enn det studenter normalt blir introduserte for.

Les mer om kurset Økonomi og psykologi

Les mer om utdanningskvalitetsprisen fra NOKUT

Tungodden og Cappelen
Bertil Tungodden og Alexander Cappelen mottok prisen under NOKUTs 10 års jubileumskonferanse i Oslo fredag 8.november.
Foto: Siv Dolmen

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive