- Må formulere seg klarere

Første del av årets Venture Cup er fullført. Det kom inn over 20 forretningsideer, men juryen er ikke helt fornøyd med kvaliteten. - Mange av deltakerne klarer ikke å formulere ideene sine klart nok, sier juryleder Tor Aase Johannessen.

15.03.2013 - Red.


Studentene i Start-NHH arrangerer hvert år en regional Venture Cup som er delt i to trinn.

Det første trinnet - fase 1 - er en konkurranse om den beste forretningsideen, mens det i det andre gjelder å skrive den beste forretningsplanen.

Nå er nettopp fase 1 ferdig, og en jury bestående av Per Arve Frøyen fra Innovasjon Norge, Ståle Stormark fra Connect Norge, Øivind Enger fra Sarsia Seed, Bjørn Alsterberg fra BTO Consulting og juryformann Tor Aase Johannessen fra Institutt for strategi og ledelse ved NHH har gjennomgått over 20 innleverte forslag og kåret de tre beste.

- Juryen synes at kvaliteten på ideene i år var vesentlig svakere enn tidligere, sier Tor Aase Johannessen.

- Det som mangler hos mange deltakere er evnen til å formulere seg klart, slik at juryen vet hva ideen går ut på. For en gründer kan dette bety at man ikke klarer å overbevise f.eks. investorer om at ideen har noe for seg, og fortjener støtte, fortsetter han.

De tre beste forslagene får pengepremier, som deles ut under GROW-arrangementet 21.mars.

- Start-NHH studentene har før årets Venture Cup etablert et godt samarbeid både med UiB og BI-Bergen, noe som lover godt for fremtiden, sier Johannessen.

Fase 2, forretningsplankonkurransen, finner sted i slutten av april.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive