Globetrotter går av med pensjon

Professor Arent Greve ved Institutt for strategi og ledelse gikk av med pensjon 1. januar. Mandag 6. mai blir han takket av og feiret ved en mottakelse på Stupet.

03.05.2013 - Red.


Arent Greve er født i Stavanger, ble siviløkonom i 1969, avla licentiatgrad ved NHH i 1976 og fikk doktorgrad samme sted i 1988.

Temaet i hans doktoravhandling, "Turnover and Career Mobility" gir stikkord som kan benyttes til å beskrive Greves egen karriere som i stor grad har vært preget av mobilitet både kompetansemessig og geografisk.

Han arbeidet først som vitenskapelig assistent og senere som stipendiat ved høyskolen i perioden fra 1970 til 1977. I en periode var han forsker ved Senter for Anvendt Forskning (SAF) og var så i noen år tilknyttet Institutt for organisasjonspsykologi ved Universitet i Bergen. Deretter vendte han tilbake til NHH først som førsteamanuensis og fra 2002 som professor.

I sin periode ved NHH har Greve hatt en rekke forskningsopphold ved og tilknytninger til utenlandske læresteder i USA, Japan, Sverige, Kina, Canada og Tyskland.

Hans forskningsområder er - i tillegg til karrieremobilitet - nettverksanalyse, arbeidsmiljø og innovasjon. Forskningen har resultert i mange internasjonale artikler og bokkapitler. Eksempelvis var artikkelen Social Networks and Entrepreneurship, pulisert i Entrepreneurship: Theory and Practice, bland de ti mest nedlastede artiklene fra journalportalen Blackwell Synergy i 2007.

Arent er en livskunstner med interesser som spenner mellom reiser, fjellklatring, natur-, ski- og foto og filmaktiviteter i tillegg til faglige aktiviteter.

Venner og kolleger ved NHH ønsker Arent Greve lykke til i sin nye tilværelse som professor emeritus.

Greve vil bli takket av og feiret ved en mottakelse på Stupet 6. mai 2013 kl. 14.00. Alle er velkomne.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive