Imponert over byggeprosessen

NHH nybygg

Alt brukerutstyr og inventar som stod på ønskelisten til nybygget er nå sikret finansiering. Denne gladmeldingen ble presentert for NHHs styre tirsdag 18. juni 2013. Det avtroppende styret har fulgt byggeprosessen siden forprosjektet i 2009 og benyttet sitt siste møte til å rose prosjektledelsen for en vel gjennomført prosess.

21.06.2013 - Kristin Risvand Mo


Paraplyen meldte i november 2012 at budsjettet for 2013 ble stramt og at det ble jobbet med en innsparingsliste for brukerutstyr og inventar i nybygget.

Status i juni 2013 er at finansieringen er ordnet og at alt planlagt inventar og utstyr til nybygget kommer på plass.

Det er også satt av et større beløp til å ruste opp uteområdet mellom servicebygget, høyblokken og nybygget. Her er grunnarbeidet i gang og ny skifer skal på plass.

Jebsen-senteret

Styret ble også orientert om status for Kristian Gerhard Jebsen-senteret. Her er arbeidet godt i gang og koordinert med sluttarbeidene i nybygget.

Statsbygg er i dialog med Byantikvaren angående ventilasjonshuset på taket, noe som kan gi en liten forsinkelse i prosessen. Det er likevel ventet at senteret vil åpne som planlagt i løpet av høsten. Også her er finansieringen på plass.

Styret benyttet anledningen til å takke assisterende direktør Kurt Petersen for en imponerende innsats med begge byggeprosjektene.

PwC orienterte

To representanter fra PwC presenterte evalueringen av omorganiseringsprosessen. Rektor Jan I. Haaland orienterte om hvordan rapporten er behandlet internt så langt (se også egen sak). Flere styremedlemmer stilte spørsmål til PwC, blant annet om styrets rolle i saken og eventuelle konsekvenser for NHHs fremtidige valg av ledelsesmodell.

I behandlingen av saken fulgte flere styremedlemmer opp anbefalingen fra PwC om å ha en lav terskel for organisasjonsendringer ved å gjennomføre små og hyppigere endringer i fremtiden, og bruke dette til læring. Styret var opptatt av at rapporten må følges opp i hele organisasjonen, og ba det påtroppende styret også om å ta rapporten opp til behandling

Ny strategi

Styret sluttet seg til forslaget til strategi for 2014 -2017 og overlot den endelige behandlingen til nytt styre.

Konsernregnskapet for 2012 ble godkjent, langtidsbudsjett og økonomirapport for første tertial tatt til orientering. Alle forslag til budsjettjusteringer ble vedtatt.

Forskningsrettet masterløp

Styret vedtok å innføre et nytt forskningsrettet masterløp fra høsten 2014, blant annet for å styrke rekrutteringen til doktorgradsprogrammet.

Det blir ikke en ny, selvstendig masterprofil. Studentene skal velge kurs blant en portefølje av avanserte kurs og metodekurs innenfor og på tvers av eksisterende profiler, som kombineres med ordinær hoved - og støtteprofil. Målet er å skape et spisset masterløp med faglig fordypning som også kvalifiserer til forskning.

Videre ble det vedtatt en revisjon av forskriftene for masterstudiet i regnskap og revisjon (MRR) med bakgrunn i endringer i studieplanen for MRR, som ble vedtatt av Programutvalget for masterutdanningen tidligere i år.

Siste hilsen

Styret ble takket av på høytidelig vis med en bedre middag på Stupet tirsdag kveld. Verten, rektor Jan I. Haaland benyttet anledningen til å overraske gjestene med pianospill.

Låtvalget var neppe tilfeldig; Du kan ingenting ta med deg dit du går (strofe fra En fattig Trubadur av Cornelis Vreesvijk).


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive