Hedrer Tor Fredriksen med mottakelse

Tor Fredriksen (Arkivfoto)

Instituttleder Tor Fredriksen ved Institutt for strategi og ledelse blir pensjonist 1. august i år. For å hedre Fredriksen blir det mottakelse på Stupet torsdag 13. juni klokken 15.

12.06.2013 - Red.


Tor Fredriksen er født i Stavanger. Etter å ha avlagt eksamen i økonomiske og administrative fag ved den tidligere distriktshøgskolen i Stavanger, kom han til Bergen for å studere ved Universitetet.

I 1976 fullførte han cand. polit. -studiet med hovedfag i sosiologi. Temaet for hans hovedfagsoppgave var innovasjon og foretaksutvikling. Denne forskningsinteressen brakte ham tidlig i kontakt med NHH-miljøet, først som vitenskapelig assistent, og fra 1977 som forsker ved IØI/NØI.

Ved IØI arbeidet Fredriksen hovedsakelig med anvendte prosjekter knyttet til omstillingsprosesser i næringer og regioner, og krav dette stiller til nyskapning i bedriftene. Han medvirket også i flere viktige evalueringer av virkemiddelpolitikk, eksempelvis "Teknologiavtalene" i petroleumsnæringen og programmer for teknologioverføring til små og mellomstore bedrifter.

Fredriksen har både alene og sammen med andre maktet å overføre kunnskap fra anvendte forskningsprosjekter til akademiske problemstillinger, noe som har resultert i en rekke artikler publisert i gode, internasjonale tidsskrifter.

I 1988 ble Fredriksen ansatt som amanuensis, senere førsteamanuensis, ved NHH, hvor hans undervisning særlig har vært knyttet til innovasjon og fornyelse, strategisk ledelse av foretak m.v.

Ved NHH har Fredriksen deltatt i mange utvalg og verv. Etter å ha fungert som nestleder i flere år, ble han i 2005 valgt som leder for Institutt for strategi og ledelse. I 2009 ble han gjenvalgt for fire nye år. Tor Fredriksen har vært svært sentral i den positive utviklingen av instituttet de siste årene I hans tid som instituttleder har store prosjekter som Senter for tjenesteinnovasjon (CSI) og FOCUS blitt opprettet. Det siste året har Tor Fredriksen også fungert som leder for Senter for tjenesteinnovasjon.

Som person er Tor Fredriksen omgjengelig, hyggelig og morsom. Han er en fremragende tilrettelegger som gir andre muligheter til å få fram sitt beste. Han har også en unik evne til å samarbeide, noe både kolleger ved NHH og andre steder har nytt godt av. Hans personlige og faglige egenskaper har også medvirket til at han er en verdsatt veileder for studenter. Fredriksen er også engasjert i mange ikke-faglige aktiviteter, med stort engasjement i Høyskolens fotballag, sine hunder, kultur- og musikkliv, med tid og omtanke for familie og venner.

Venner og kolleger ved Norges Handelshøyskole takke Tor Fredriksen for årelang innsats for NHH og ønsker ham mange aktive og gode år som pensjonist.

NHH ønsker å hedre Tor Fredriksen ved denne milepælen og inviterer venner og kolleger i NHH-miljøet til mottakelse på Stupet.

Vel møtt.

Tid og sted: Torsdag 13. juni, kl. 15.00 på Stupet.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive