Disputas: Problemløsing i melkeproduksjon

Bjørn Gunnar Hansen disputerer for doktorgraden ved NHH torsdag 20. juni med avhandlingen Problem solving in dairy farming. Avhandlingen bygger på intervju med 90 melkeprodusenter for å studere hvorfor bønder med noenlunde likt utgangspunkt får forskjellige resultat. In English

17.06.2013 - Red.


Hvorfor har to bønder med noenlunde likt utgangspunkt ulike produksjonsresultat og ulike økonomiske resultat? Forskjellene ser ut til å være relatert til bøndene selv, og måten de løser problemer på.

Gjennom grundige intervju med 90 melkebønder fra fem forskjellige regioner i Norge har Hansen fått innsikt i hvordan de løser store og små problemer.

Ved å koble intervjudata med data om produksjon og økonomi viser Hansen at human- og sosialkapital har en avgjørende effekt på problemløsning og resultater. Resultatene viser at fagkompetanse, nettverk og motivasjon fremmer kontrollerbare attribusjoner og proaktiv problemløsning, og dermed bedre drift.

Tid og sted:
Karl Borchs Auditorium, NHH, torsdag 20. juni 2013. Prøveforelesningen starter klokken 11.15 og disputasen klokken 13.15.

Tema for prøveforelesning:
Problem solving technics for high performance teams.

Veileder:
Professor Arent Greve, NHH

Mer informasjon:
Bjørn Gunnar Hansen, bjorn.gunnar.hansen@tine.no, 971 89 085
Kommunikasjonssjef Kristin Risvand Mo, kristin.mo@nhh.no, tlf. 55 95 96 61 / 915 99 661


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive