Topp publisering og lederstress

Økonomer konkurrerer knivskarpt om å bli antatt i de beste internasjonale fagtidsskriftene. Norske ledere er ikke stresset på grunn av jobben. Dette er to av temaene i den siste utgaven av NHH Bulletin.

27.06.2013 - Sigrid Folkestad


Topp-publisering (Ill.: Willy Skramstad)
Illustrasjon: Willy Skramstad

Konkurransen om å bli antatt i de beste internasjonale fagtidsskriftene er tøff. Akseptraten er uhyre lav, i enkelte tilfeller ligger den på langt under ti prosent.

I det nye nummeret av NHH Bulletin kan du lese om tre forskningsarbeider ved NHH som har blitt antatt i noen av verdens beste tidsskrifter; to artikler fra Institutt for samfunnsøkonomi og én fra Institutt for strategi og ledelse. Disse mottar NHHs publikasjonsbonus.

Flere forskningsarbeider blir også presentert, blant annet Michael Kissers studie av 11 000 selskaper. Kisser, som er ansatt ved Institutt for finans, gjør dette arbeidet sammen med Espen Eckbo. Det viser at ekstern finansiering i et gjennomsnittlig år utgjør kun tolv prosent av alle midler. - Et overraskende lavt tall, mener Kisser.


Jens Frølich Holte (Foto: Siv Dolmen)
Jens Frølich Holte
Foto: Siv Dolmen

Kandidatprofilen er Jens Frølich Holte (28) som gikk direkte fra mastergrad i økonomi til jobb som rådgiver i Høyres stortingsgruppe.

I siste NHH Bulletin er AFFs Lederundersøkelse presentert i saken Stressless. Norske ledere er ikke stresset på grunn av jobben. Det viser resultater fra AFFs lederundersøkelse, som nærmere 3000 ledere har svart på. Det er folk lengre nede i hierarkiet som føler seg stresset.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive