Åge Lind er død

Vi har mottatt det triste budskapet at Åge Lind døde på lørdag etter et lengre sykeleie.

11.06.2013 - Red.


Åge Lind (Arkivfoto: Hallvard Lyssand)

Åge Lind ble født 25. august 1943. Han ble ansatt som amanuensis i engelsk på Norges Handelshøyskole i 1983 og ble forfremmet til førsteamanuensis i 1987.

Åge ble statsautorisert translatør i engelsk i 1979 og hans interesse for fagoversettelse preget hele hans karriere på NHH både som foreleser, forsker og sensor på translatøreksamen.

Åge begynte tidlig å interessere seg for juridisk terminologi og oversettelse, og var den fremste spesialisten på dette området i Norge. Hans ekspertise ble også brukt internasjonalt. I flere år var han fast gjesteforeleser på Wirtschaftsuniversität Wien hvor han holdt forelesninger om engelsk forretningsjuss, og han foreleste også ved flere anledninger på samme feltet i St. Gallen og University of Surrey. Frem til 2012 holdt han årlige kurs for translatørkandidater i engelsk. Disse kursene holder svært høyt nivå, og mange av deltakerne var gjengangere på kursene også lenge etter at de hadde bestått eksamen.

I sine år ved NHH påtok Åge seg er rekke administrative verv. Han var instituttstyrer både på 1980- og -90-tallet, og var frem til han gikk av med pensjon NHHs representant i CEMS-nettverkets språkgruppe.

Forskningsmessig vil Åge først og fremst bli husket for sin imponerende innsats når det gjaldt juridisk engelsk. Han utga en rekke tospråklige juridiske ordbøker som han oppdaterte helt til det siste. Han publiserte også en rekke artikler innenfor leksikografi og leksikologi, og bidro med engelske termer i siste utgave av Jusleksikon.

Åge var også et ivrig friluftsmenneske, og var i mange år en selvskreven deltaker på NHHs sommer- og vinterturer i regi av høyskolens populære turlag, Hazardresor.

Våre tanker går til hans kone Vigdis og hans øvrige familie.

Venner og kolleger ved NHH

Bisettelsen finner sted i Biskopshavn kirke, fredag 14. juni klokken 10.



Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive