Populær politiker åpnet Stud.Symp

Erna Solberg

Høyreleder og bergenser, Erna Solberg, snakket om langsiktighet, talentjakt, eierskap og vekst da hun åpnet Stud.Symp på NHH i går.

30.01.2013 - Hanna Sommerstad


Det var en stappfull aula som lyttet til statsministerkandidatens innledning.

- Det er ikke gitt at Norge i fremtiden vil se ut som det har gjort de siste 10-15 årene, sa Solberg, og fortsatte:

- Det avhenger av de valgene vi tar, og kunnskap og kompetanse vil bli viktig for utviklingen - etter min mening, konkluderte hun.

Solberg var invitert av NHH Symposiet til å åpne Studentsymposiet (Stud.Symp), og informasjonssjef i Symposiet, Hilde Karine Sæberg, var svært fornøyd.

- Erna snakket ikke bare om politikk; hun tok opp alle temabolkene som vil bli diskutert under NHH Symposiet i mars. Det ble en fin innledning til parallellsesjonene senere på dagen, sa Sæberg i går.

Handler om forståelse

Temaene Solberg tok opp var relatert til langsiktighet, talentjakt, eierskap og vekst - altså de samme temaene som vil bli behandlet under selve NHH Symposiet.

Etter politikerens innledning holdt en rekke inviterte bedrifter parallellsesjoner hvor de presenterte ulike case og snakket om hvordan NHH-studentene kan passe inn i deres bedrift.

- Alle bedriftene tok dette veldig på alvor og hadde forberedt seg godt. Stud.Symp handler om å bringe næringsliv og studenter sammen for å skape en forståelse av hvordan man kan jobbe som nyutdannet NHH-er. Arrangementet handler altså om forståelse - ikke om konkurranse, understreket Sæberg.

Åpent for alle

Dette var andre gang Stud.Symp ble arrangert på NHH. Første gang var i 2010. Da ble Stud.Symp lansert som en «nyversjon» av det tidligere Internsymposiet.

- Internsymposiet ble ofte oppfattet som et arrangement kun for «sympsjonærer», mens Stud.Symp har profilert seg tydelig som et arrangement som er åpnet for alle NHH-studenter. Det er vi veldig fornøyde med, sa Sæberg.

Erna Solberg
Høyreleder Erna Solberg snakket om langsiktighet, talentjakt, eierskap og vekst da hun åpnet Stud.Symp. på NHH i går.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive