Bronselaget

Bronsesvampvinnerne

Fem av de seks siste semestrene har Bronsesvampen gått til forelesere ved Institutt for strategi og ledelse (SOL) på NHH. Hva er hemmeligheten bak SOLs evne til å vinne studentenes gunst?

15.01.2013 - Hanna Sommerstad


Bronsesvampen er en hederspris som deles ut av studentene hvert semester for å hedre forelesere som gjør en ekstra innsats for studentene på skolen. Vinneren plukkes ut ved avstemning blant de ulike kullene samt en vurdering gjort av Fagutvalget (tidligere Bachelorfagutvalget).

Hele fem av de seks siste Bronsesvampene har altså gått til forelesere ved SOL. Hva er egentlig hemmeligheten?

Bedre koordinering

Institutt for strategi og ledelse har de siste årene brukt mye tid på å løfte de obligatoriske SOL-fagene.

- Med dyktige forelesere og god koordinering mellom kursene har dette gitt resultater, konstaterer Tor Fredriksen, instituttleder ved SOL.

Han forteller at SOL-fagene har tidligere vært noe overlappende, og at studentene ikke alltid har sett strukturen og sammenhengen mellom psykologi, markedsføring, organisasjonsteori og strategi.

Mer praktisk rettet

Sammen med studentrepresentantene i instituttstyret startet SOL derfor arbeidet med å koordinere fagene slik at de skapte en bedre helhet. Dette arbeidet har pågått intensivt siden høsten 2011.

- Dette tror vi har gitt både forelesere og studenter større trygghet for hva som skal dekkes i det enkelte kurs. Men den viktigste årsaken til prisene er selvsagt det arbeidet foreleserne selv har gjort i forberedelse og gjennomføring av kursene. Genuin interesse for faget og omsorg for studentene er viktige faktorer her, understreker instituttlederen.

Professor ved SOL og bronsesvampvinner Inger G. Stensaker forteller at de helt konkret har arbeidet med å sikre at SOL-fagene oppfattes som praktisk relevante.

- SOL-kursene ble kritisert for å være for teoretiske. Vi har derfor jobbet systematisk for å vise hvordan fagene og teoriene i realiteten er veldig praktiske. Vi gjør dette blant annet ved å jobbe med case fra næringslivet, opplyser hun.

Fornøyde studenter

Monica Hopshaug satt i Instituttstyret for Strategi og ledelse fra høsten 2010 og ut høsten 2011. Hun var da en aktiv pådriver i arbeidet med å heve SOL-fagene.

Hopshaug påpeker at det ikke trenger å være en direkte sammenheng mellom det faktum at SOL mottar Bronsesvampen og at problematikken rundt overlapping mellom fagene er borte.

- Men ut fra studentenes tilbakemeldinger har foreleserne greid å skille fagene mer fra hverandre, noe vi i Fagutvalget er veldig glade for. Samtidig vil vi fortsette å jobbe med denne overlappingsproblematikken, og vi ser frem til å følge utviklingen og kursgjennomføringene i 2013, da det fortsatt er rom for forbedringer, sier hun.

Hopshaug vil imidlertid rose instituttet og foreleserne for deres arbeid:

- Jeg vil absolutt gi ros til SOL-instituttet og deres forelesere for god dialog selg imellom og forbedringer og gjennomføringer av de individuelle kursene det siste året. Vi kan se at det er gjort mange konkrete endringer til det bedre på samtlige fag, avslutter hun.


Bronsesvampen siste 3 år:

• V10: Inger G. Stensaker (SOL 040)

• H10: Magne Supphellen (SOL 010)

• H11: Magne Supphellen (SOL 010)

• V12: Mads Nordmo (SOL 020)

• H12: Jarle Bastesen (SOL 030)

Her er hele "bronselaget", f.v.: Mads Nordmo, Inger G. Stensaker, Magne Supphellen og Jarle Bastesen.
Her er hele "bronselaget". F.v.: Mads Nordmo, Inger G. Stensaker, Magne Supphellen og Jarle Bastesen.
Foto: Hallvard Lyssand

Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive