Vil holde kompetansen på Vestlandet

Karrieredagen vest 2013 (Foto: Hallvard Lyssand)

- Det er viktig å unngå «brain drain» til Oslo, konstaterer arrangørene av Karrieredagen Vest, som går av stabelen på NHH i dag.

28.02.2013 - Hanna Sommerstad (tekst) og Hallvard Lyssand (foto)


I dag arrangeres Karrieredagen Vest på NHH i regi av Næringslivsutvalget (NU) ved høyskolen.

- Vi ser at mange NHHere forsvinner til Oslo og Østlandet etter endt utdanning. Vi vil få slutt på «brain drain» til hovedstaden, sier Kristoffer Yksnøy, leder av NU, og Hanne Boge, leder av Karrieredagen Vest på NHH.

Hele 13 vestlandsbaserte bedrifter presenterer seg på skolen i dag.

- Vi vil med denne dagen fokusere på at det finnes mange spennende arbeidsplasser og -muligheter på Vestlandet og i bergensområdet for NHH-studenter som skal ut i arbeid. Det handler om å bli gjort oppmerksom på mulighetene en Vestlandskarriere kan by på, sier Yksnøy og Boge.

Viktig å slå opp låvedøra

Trainee Vest er en av aktørene som har sikret seg plass i servicebygget. Eivind Olsvik, prosjektleder i Trainee Vest, mener karrieredager slik som i dag er alfa og omega for å gjøre studentene oppmerksomme på hvilke muligheter de har.

- Jeg er ikke redd for «brain drain» til Østlandet og Oslo, men det er likevel utrolig viktig at bedrifter stiller opp og slår opp låvedøra for studentene her i dag, mener han, og fortsetter:

- Det handler om at bedriftene får vist frem bredden i jobbmuligheter hos dem. NHH-studenter kan brukes til veldig mye, og de er populære arbeidstakere som er kjent for å prestere godt. Vestlandebedriftene har mye spennende å by på for studentene her.

Trainee Vest har for øvrig 16 trainee-stillinger å tilby i øyeblikket.

Prosjektleder Eivind Olsvik fra Trainee Vest (Foto: Hallvard Lyssand)
Prosjektleder Eivind Olsvik fra Trainee Vest.

«Speed-bed.pres.» og populærforedrag

Midt på dagen vil det holdes «speed-bedriftspresentasjoner» i aud. 12, før dagen avsluttes med populærforedrag av Paul-Christian Rieber i aud. Finn Kydland klokken 16.15.

- Rieber er et godt eksempel på en som har gjort karriere i Bergen og i utlandet, påpeker arrangørene Yksnøy og Boge.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive