Ledig stilling som førsteamanuensis i finansiell økonomi

Ved NHH er det ledig stilling som førsteamanuensis i finansiell økonomi knyttet til Institutt for finans.

25.02.2013 - Red.


Instituttet har fem professorer, fire førsteamanuenser og fire Assistant Professors/postdoktorer. I tillegg er 10 professorer og førsteamanuenser tilknyttet instituttet i bistilling.

Institutt for finans bidrar med undervisning og veiledning i en rekke av høyskolens undervisningsprogrammer, både på bachelor-, master- og doktorgradsnivå, inkludert også flere videreutdanningsprogrammer.

Forskningsmessig er instituttet engasjert i et bredt spekter av problemstillinger innen finansiell økonomi, herunder risikostyring, prising av finansielle instrumenter, kapitalstruktur, foretaksfinansiering og eierskapsutøvelse.

Instituttet har behov for å styrke sin kompetanse på empirisk og teoretisk forståelse av bedrifters finansiering, særlig bruken av gjeldsinstrumenter. I tillegg ønsker instituttet å styrke sin kompetanse på banker og banknæringen som finansieringskilde for næringslivet.

Instituttet forventer et høyt aktivitetsnivå på forskning og formidling av forskningsresultater. Den som tilsettes må ha en doktorgrad i finansiell økonomi fra et anerkjent lærested, og må kunne vise til resultater av høy kvalitet innen både forskning og undervisning.

Forskningskvalitet vil bli vurdert på grunnlag av internasjonale publikasjoner, konferanseinnlegg, diskusjonsnotater og siteringer. Instituttet ser det som særlig verdifullt at medlemmene av fagstaben publiserer i de beste tidsskriftene. Arbeider som er publisert i slike tidsskrift, eller upubliserte arbeider som har et potensial til å bli akseptert i slike tidsskrift, vil derfor bli tillagt stor vekt.

Den som tilsettes kan bli pålagt undervisnings- og veiledningsoppgaver innenfor alle de fulltidsprogrammene som instituttet deltar i (bachelor, master, doktorgrad). Undervisningskvalitet vil bli vurdert ut fra dokumentert erfaring med alternative undervisningsformer, akademisk nivå på undervisningen, interaksjon med studenter og studentevalueringer.

En målsetting med stillingen er å styrke instituttets forskning på områder som er relevante for executive-programmene knyttet til AFA. Instituttet har en intensjon om at den som tilsettes skal kunne overta et hovedansvar for AFA-programmet.

Aktivitetene knyttet til executive-programmene stiller særlige krav til forelesningsaktivitet og faglig kursinnhold, herunder praktisk relevans i forhold til høykvalifiserte executive-studenter og til faglig dybde og fornyelse i forhold til finansiell forskning. Stillingsinnehaveren forutsettes derfor å besitte den nødvendige kombinasjon av markedsinnsikt, dokumentert gjennom realkompetanse, og forskningskompetanse.

I tillegg til forskning og undervisning vil det i vurderingen av søkerne bli lagt vekt på deltakelse i internasjonale nettverk og bidrag til faglig miljøbygging. Instituttet ønsker at medlemmene av fagstaben skal oppnå internasjonal synlighet ved å engasjere seg i faglige nettverk, blant annet ved å gi seminarer ved andre institusjoner, utføre referee-oppdrag for gode tidsskrift, samt delta på og organisere konferanser, i dette tilfellet særlig innen feltet corporate finance.

I tillegg ønsker instituttet å styrke de faglige relasjonene til finansinstitusjoner og finansanalytiske miljøer i Norge og internasjonalt. Det er derfor svært ønskelig at stillingsinnehaver har et allerede etablert nettverk i finans- og næringsliv, nasjonalt og internasjonalt.

I vurderingen av søkerne, vil internasjonal erfaring og utdanning bli vektlagt.

Den som tilsettes forventes å bidra til faglig miljøbygging gjennom interaksjon og samarbeid med kolleger, deltakelse på, og organisering av seminarer, deltakelse i rekrutteringsprosesser, og øvrige aktiviteter som tar sikte på å styrke det faglige og sosiale miljøet ved høyskolen og instituttet.

Den som tilsettes må rette seg etter de bestemmelser som til enhver tid gjelder for stillingen. Nytilsatte kan bli pålagt å gjennomføre et kortere pedagogisk kurs.

Stillingen vil bli lønnet etter Statens lønnsregulativ for førsteamanuensis (kode 1011). Lønnsplasseringen vil bli avtalt ut fra den enkelte søkers kvalifikasjoner i samsvar med høyskolens lønnspolitiske retningslinjer. Fra lønnen trekkes 2 % som innskudd i Statens Pensjonskasse.

Søkere må gi opplysninger om faglig og pedagogisk utdanning og praksis. Søknad med opplysninger om utdanning og praksis, vitnemål samt liste over vitenskapelige arbeider, samt annen informasjon som kan ha betydning for bedømmelsen av søkernes kvalifikasjoner, sendes online innen 11.03 2013. Denne fristen gjelder også for innsending av skriftlige arbeider.

Gå til stillingsutlysningen på nhh.no/stilling og bruk lenken 'Send søknad' nederst i søknadsteksten

På bakgrunn av et personalpolitisk mål om at arbeidsstyrken skal gjenspeile befolkningssammensetningen generelt, både når det gjelder kjønn og kulturelt mangfold, oppfordres spesielt kvinner og personer med minoritetsbakgrunn til å søke stillingen.

Dersom søkere står tilnærmet likt, vil kvinnelige søkere bli foretrukket.

For nærmere opplysninger om stillingen, kontakt instituttleder ved Institutt for finans, Jøril Mæland, tlf. 55 95 93 13 eller via e-post joril.maeland@nhh.no.


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive