Vedtok budsjett for 2014

Budsjettet for 2014 blir større enn forutsatt i NHHs langtidsbudsjett (2014-2017). Årsaken er hovedsakelig økning i antall ansatte og høyere aktivitetsnivå.

20.12.2013 - Kristin Risvand Mo


Styret var samlet på NHH tirsdag 17. desember for det siste styremøtet i 2014.

Styret vedtok et totalbudsjett på 414 millioner, der 271 millioner går til fastlønn og 143 millioner til drift. 392 millioner dekkes over statsbudsjettet, mens det øvrige er bidrags- og oppdragsbasert virksomhet. Det er lagt inn bruk av virksomhetskapital - 17 millioner. Budsjettet for 2013 er noe høyere enn langtidsbudsjettet, der «prognosen» var 388 millioner.

I vedtaket ligger det at HR-avdelingen styrkes med en stilling, mens Forskningsadministrativ avdeling får to nye stillinger. Sistnevnte er et ledd i NHHs langsiktige satsing på forskerutdanning og en styrket forskningsadministrasjon. (Stillingen ved HR-avdelingen skal ivareta daglige driftsoppgaver, et område der avdelingen har vært underbemannet.)

Styret ba om at det i løpet av 2014 blir gjennomført en kartlegging av stillingene i sentraladministrasjonen for å se om det er mulig å hente ut effektiviseringsgevinster internt og i grenseflatene mot instituttene. Årsaken til dette er at antall stillinger i sentraladministrasjonen er høyere enn det som er forutsatt i høyskolens langtidsbudsjett.

Les hele budsjettsaken i innkallingen til styremøtet.

Nedgangen på siste FT-rangering ble også et tema på styremøtet. Styret ba om å få en redegjørelse på hvordan NHH vil forholde seg til FT-rangeringene på kort og lang sikt, i en egen sak i 2014.

Styret vedtok at det skal lages en strategi for undervisningsteknologi. Det var stort engasjement under behandlingen av saken, og bred enighet om at NHH må trappe opp arbeidet på dette feltet så raskt som mulig. Rektor Frøystein Gjesdal oppfordret til å eksperimentere med bruk av teknologi, og at dette bør skje parallelt med at det lages mer langsiktige planer.

De foreslåtte opptaksrammene for 2014 ble vedtatt, med 450 plasser på bachelor og 770 på master. Eksamensforskriften ble justert og tilpasset UH-loven; krav om begrunnelse for karakterer må fremsettes innen en uke etter at karakteren er kjent. Fristen for dette har vært tre uker frem til nå.

Styret sluttet seg til den reviderte tiltaksplanen for bedring av samarbeidsrelasjoner og arbeidsmiljø ved NHH,


Kontakt: paraplyen@nhh.no
Redaktør: Astri Kamsvåg
Ansvarleg redaktør: Kristin Risvand Mo

Utviklet av Renommé Interactive